Bert Gotink geen raadslid in Noordwijk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Politiek

Bert Gotink geen raadslid in Noordwijk

Lijsttrekker Bert Gotink (D66) heeft te kennen gegeven niet beschikbaar te zijn als raadslid in de nieuw gekozen gemeenteraad. "Het is tijd voor een nieuwe generatie". 

Bert Gotink heeft zich terug getrokken als raadslid voor de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Noordwijk. Dit heeft hij laten weten in een brief aan burgemeester Rijpstra. 
"Sinds 2014 ben ik wethouder in Noordwijkerhout. Vooraf heb ik intern de ambitie uitgesproken om wethouder te blijven. De verkiezingen zijn helaas niet verlopen zoals mijn partij en ik dat hadden gehoopt. Voor mij is dat een reden om het stokje over te dragen aan een opvolger". In de komende periode gaat D66 aan de slag om een verjonging door te voeren in de raads- en commissieleden. Dick Gutlich, de andere duo-lijsttrekker waarmee D66 de verkiezingen in ging, zal daarom zitting nemen in de raad en dat proces voorbereiden. 

Bert Gotink heeft een lange politieke carrière gehad in Noordwijkerhout. Hij heeft vijftien jaar in de raad gezeten voor D66 en is vier en een half jaar lang een zeer gewaardeerd wethouder geweest. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>