Tjeerd Westdijk brak de ban en maakte de eerste goal tegen Jong Groningen.  | Foto: OrangePictures
Tjeerd Westdijk brak de ban en maakte de eerste goal tegen Jong Groningen. | Foto: OrangePictures Foto: Cor de Mooy

Noordwijk wint ook van Jong Groningen: 1-2

Algemeen

Het werd uiteindelijk een overwinning maar daar ging veel aan vooraf. Allereerst de verre reis naar het stadion in Groningen. Dan een eerste kwartier met een 1-0 achterstand. Een onderbreking wegens een zeer ernstige blessure. Een gemiste strafschop. De gelijkmaker en tot slot de overwinning.

Noordwijk begon met van Staveren, Le Congé en Rietveld in de basis. En met James en Smith op de bank en van der Neut met een blessure in de ziekenboeg.
Beide ploegen begonnen aftastend en beiden kregen een enkele mogelijkheid. Na een kwartier mocht Groningen op links een vrije schop nemen die uiteindelijk de 1-0 opleverde.

Vleeswond

In de drukte in het strafschop gebied liep de Groningen speler Daniel Bouman een ernstige blessure op. Aanvankelijk dacht men aan een open beenbreuk. Maar later bleek dit gelukkig iets mee te vallen maar het was wel een diepe vleeswond. De wedstrijd leek te worden gestaakt maar nadat de opgeroepen ambulance weer van het veld was weggereden werd de wedstrijd hervat.

Na de hervatting aanvankelijk werd het een wat vreemde wedstrijd met nauwelijks hoogtepunten. Totdat Noordwijk na bijna 40 minuten een penalty mocht nemen. De normaal trefzekere Reynaers zag tot ontzetting van hemzelf en alle Noordwijkers dat de keeper zijn schot wist te keren. En met 1-0 kwam de rust.

Kijkspel

Kort na rust leek de 2-0 te vallen maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Het kijkspel werd er echter niet beter op maar na bijna 70 minuten voetbal veerde Noordwijk op omdat Westdijk toch het net had weten te vinden: 1-1. Binnen 5 minuten was het alweer raak. Nu kon Bröcker de meegereisde supporters laten juichen: 1-2.

Kees Zethof wisselde direct aanvaller Westdijk voor verdedigende middenvelder Bosma. De Groninger jeugd bracht hierna Noordwijk nog wel aan het wankelen maar echt omvallen deed de geroutineerde ploeg niet. Met James nog voor Achefay zou het iets dreigender worden maar echte kansen zag men niet. En daarom werd 1-2 dan ook de eindstand.

Een resultaat wat de lange terugreis naar Noordwijk in ieder geval plezieriger maakte. Waarbij de komende wedstrijd tegen concurrent Quick Boys natuurlijk al onderwerp van gesprek was. Want deze aloude derby zal ongetwijfeld zorgen voor een uitverkochte Duinwetering. Hopelijk zien we daar een mooie voetbalshow waarbij Noordwijk het winterkampioenschap van de derde divisie zaterdag kan veroveren.