Voorkeur voor ervaring en betrouwbaarheid [update] | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Gerard Duindan en Hans Knapp komen alsnog  via voorkeurstemmen in de gemeenteraad. | Foto: Wim Siemerink
Gerard Duindan en Hans Knapp komen alsnog via voorkeurstemmen in de gemeenteraad. | Foto: Wim Siemerink
update Politiek

Voorkeur voor ervaring en betrouwbaarheid

> Kiezers willen Jan de Ridder, Hans Knapp en Gerard Duindam

Bij de verkiezingen waren er totaal bijna 35.00 kiesgerechtigden. Met een opkomst van 54 % werden er totaal 18.762 stemmen uitgebracht. Nadat de stemmen geteld werden maakte de burgemeester nadrukkelijk melding van een voorlopige uitslag. Dat gaf een voorlopige zetelverdeling van NZlokaal 5, VVD 5, CDA 5, Salman 4, PUUR 4, GL 2, D66 1 , PvdA 1.

Voorlopig, want de definitieve uitslag wordt vanochtend om 10.00 uur bekend gemaakt in een openbare zitting van het centraal stembureau in de Nieuwe Raadzaal. Dan pas is er echte zekerheid want er kunnen nog hele kleine verschuivingen zijn als na controle de kiesdeler nog verandert en er sprake is van restzetels.

Wat al wel definitief bleek was het behalen van een raadszetel via de voorkeurstemming. De keuzes van de kiezer waren soms al opvallend maar heel opvallend was voorkeur van de kiezer bij de meer conservatieve partijen. De oude rotten Jan de Ridder (CDA), Gerard Duindam en Hans Knapp (VVD) zullen op basis van voorkeurstemmen terugkeren in de gemeenteraad. Vooral opvallend omdat nu de aanstormende jeugdige talenten plaats zullen moeten maken.

De gemeenteraad gaat bestaan uit Sjaak van den Berg, Karin Meiland, Jaap de Moor, Lisette van der Vossen en Richard Brouwer voor NZLokaal. Mariëlle Epping, Michael van Dormolen, Bas Knapp, Hans Knapp en Gerard Duindam voor de VVD. Theo Alkemade, Henri de Jong, Jordy de Mooy, Wim van Haaster en Jan de Ridder voor CDA. Dennis Salman, Peter van Bockhove, Frans van Kouwen en Bene Timmer voor Lijst Salman. Marie José Fles en Louis Koppel voor Groen Links. Bert Gotink voor D66 en Jan Janson voor PvdA. Gerben van Duin, Taetske Visser, Toon van Tol en Astrid Warmerdam voor PUUR.
Indien raadsleden toetreden tot het college van B&W dan neemt de volgende op de lijst de plaats in.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>