Afbeelding
Foto: Picasa

'Onze grootste sponsoren zijn onze vrijwilligers'

Algemeen

Op uitnodiging van de voetbalvereniging SJC bracht een delegatie vanuit het CDA een werkbezoek aan het sportpark aan de Lageweg. Om daar kennis te maken met de lokale voetbalclub en de ontwikkelingen die nodig zijn om zo'n lokale verenigingen de kans te blijven geven hun rol in de samenleving te vervullen.

De enthousiaste preses van SJC, Herman Meijvogel, ontving de gasten die op rondreis in de streek waren onder leiding van wandelvoetballer en CDA-er Jan de Ridder en Theo Alkemade. Hij benutte deze kans om uitleg te geven wat er allemaal nodig is om een voetbalclub als SJC zowel maatschappelijk als sportief overeind te houden. 'We weten ons gesteund door de lokale overheid en een groot aantal sponsoren uit het bedrijfsleven. Maar onze grootste sponsoren zijn onze vrijwilligers', hield hij zijn toehoorders, waaronder Tweede Kamerlid Chris van Dam en Europarlementariër Wim van de Camp, voor. 'SJC is een vereniging die tot doel heeft te verenigen', was ook een uitspraak die wij op konden tekenen.

Meijvogel vertelde uitgebreid over de toekomstplannen en de bijbehorende zorgen van SJC. Na zijn uitleg bood hij de bezoekers een drankje aan in het SJC-clubhuis. Waar Theo Alkemade ons nog vertelde over het werkbezoek door de CDA-delegatie aan Space-Expo, Bollenbedrijf Joh van der Slot en het voormalig St. Bavoterrein waar straks in het nieuwe Noordwijk 700 woningen beschikbaar komen.
In zijn dankwoord richting SJC sprak Alkemade nog even lovend over het samenbindende verenigingsleven, van jeugdontwikkeling beginnend al bij 4 jarigen tot het 60+ wandelvoetbal ,bij SJC. Dat is gebaseerd op de kernwaarden: Cultuur, Sportief, Zakelijk en Publiek.

Uit de krant