Afbeelding
Foto: Picasa

Salman en van Duin ruziën tijdens debatavond

Algemeen

Het laatste debat voor de lokale verkiezingen was in Leeuwenhorst. Waar de zaal behoorlijk vol was. Maar de belangstellenden betrof toch vooral gezichten die we in de grote advertenties en in de stapels folders al waren tegen gekomen. 

Veel belangstelling dus van mensen die bepaald niet als zwevende kiezer kunnen worden gekenmerkt maar voor wie de keuze al vast staat. Meest opvallende feit was de verbale strijd tussen de wethouders Gerben van Duin en Dennis Salman. Beschuldigingen werden over en weer geuit. Waarvan de meest pijnlijke wel was dat van Duin Salman zou hebben neergezet als racist, wat Van Duin overigens ontkent. Tijdens de verhitte discussie werd ook nog het stemgedrag van Salman, over binnen het college genomen beslissingen, door Van Duin wereldkundig gemaakt. Al met al geen waardige discussie en zeker geen 7 sterrenniveau.

Parkeren
De VVD verweet wethouder Salman een gebrek aan beleid op gebied van parkeren waarop de deze reageerde met de mededeling dat hij bezig is om de resultaten van het parkeer onderzoek uit te werken. Belangrijk onderwerp was natuurlijk de zorg in zijn algemeenheid. Waarbij jeugdzorg en zorg voor ouderen en de daarvoor benodigde budgetten een belangrijk probleem zijn. Sjaak van de Berg benadrukte dat een lobby naar Den Haag nodig is om de regering te overtuigen dat van daaruit meer geld beschikbaar moet worden gesteld. Enigszins opmerkelijk voor een lokale partij zonder directe lijnen naar den Haag. Over de bekende onderwerpen uiten de lijsttrekkers de bekende standpunten. Het debat bracht dan ook nauwelijks nieuwe feiten boven tafel.

Prognoses
Als de prognoses over het aantal te veroveren zetels iets zegt over de realiteitszin van onze toekomstige bestuurders dan staat het nieuwe Noordwijk een moeizame periode te wachten. Want werkelijk lachwekkend en bepaald niet realistisch kwamen hun prognoses over. 
Hier het lijstje genoemd door de lijsttrekkers: Puur 9; VVD 8; CDA 7; NZlokaal 7; Lijst Salman 6; D66 3; Groen Links 3 en tot slot PvdA3. Met elkaar dachten zij dus niet minder dan 46 zetels te halen terwijl er 27 beschikbaar zijn. 

Uitslagenavond
Of er nu kiezers werden beïnvloed om nu nog hun stemgedrag aan te passen weet natuurlijk niemand. Evenmin is duidelijk hoeveel Noordwijkers en Noordwijkerhouters het debat via radio of tv hebben gevolgd.

Woensdag is het lot van de politieke partijen volledig in handen van de kiezers. Die wel vaker onvoorspelbaar gedrag hebben getoond. Waarbij het opkomstpercentage heel belangrijk kan zijn. De uitslag wordt woensdagavond bekend gemaakt tijdens een gezamenlijke verkiezingsbijeenkomst van alle partijen in de Witte Raaf. Waar alle Noordwijkers van harte voor werden uitgenodigd.
 

Afbeelding

Uit de krant