Spelers van V.v. Noordwijk vieren de winst van de periodetitel. | Foto: OrangePictures Foto: Martin Hulsman

Periodekampioenschap voor strijdend Noordwijk

Algemeen

Noordwijk opende in Hendrik Ido Ambacht op de bekende manier. Ondanks het gemis van de geblesseerden Smith en James zagen de supporters dat de aanvallende bedoelingen van Zethof direct al tot resultaat zouden leiden. Want al in de vierde minuut was het raak via Westdijk: 0-1.

De manier waarop deze echte spits tussen 2 verdedigers de bal op de borst aannam en daarna de vertwijfelde keeper kansloos liet,was indrukwekkend.

Eerder was Noordwijk echter al duidelijk gewaarschuwd door ASWH toen het allereerste schot nog net corner kon worden gekopt. Daarna dus snel de voorsprong maar ASWH was daar niet van geïmponeerd. Integendeel, zij namen het initiatief over en met gedegen combinaties werd Noordwijk terug gedrongen.

Na ruim 25 minuten viel de gelijkmaker:1-1. Hoewel ASWH daar door een blunderende Van Rhijn aardig mee werden geholpen. En vijf minuten later was het zelfs 2-1 toen Rondeltap, na opnieuw zeer matig verdedigen, via een overtreding een doelpunt moest voorkomen. ASWH pakte van af elf meter dit eerste Sinterklaascadeautje met genoegen uit. Noordwijk kwam onder druk, Rondeltap moest redden en even later was het de lat die erger voorkwam.

Remise

Na de rust had Noordwijk opnieuw niet veel tijd nodig om te scoren. Westdijk wist in de 49e minuut opnieuw fraai het net te vinden: 2-2. Even koesterde Noordwijk het gelijke spel wat recht zou geven op een eerste periodekampioenschap. Maar ASWH verstoorde al heel snel het geplande feestje. Pires nam de bal in eens op zijn schoen: 3-2. En toen toonde de ploeg van Zethof opnieuw veerkracht. Het was Overvliet, die precies op het uur de gelijkmaker op het scorebord bracht. Na een goed genomen hoekschop kopte hij uiteindelijk raak: 3-3.

Daarna ontwikkelde de wedstrijd langzaam maar zeker in een heftige strijd. Waarin ASWH de betere ploeg leek maar waar Noordwijk een enorme strijdlust tegenover wist te stellen. Geen oogstrelend voetbal maar een hartverwarmend collectief. Emiel Went was nog dicht bij een winnende treffer maar de ploeg sleepte uiteindelijk het gelijke spel en dus het periodekampioenschap binnen. Succestrainer Kees Zethof kon nu een periodekampioenschap in de derde divisie aan zijn toch al indrukwekkende lijstje successen toevoegen.