Afbeelding

Noortukkers kiezen voor Prins Velo en zijn Caro

Algemeen

Carnavalsvereniging De Noortukkers maakte zaterdagavond in het Northgo College de namen bekend van de Prinsenpaar en de jeugdprins en -prinses. Zondagochtend vond een persontmoeting plaats met de kersverse hoogheden.

Tot Prins Carnaval is gekozen de 39-jarige Marcel Mooijekind. Van beroep fietsenmaker met een Profile Mooijekind fietswinkel aan de Schoolstraat 45. Niet verwonderlijk dat hij als Prins Velo (het Franse woord voor fiets) het komende carnaval zal gaan aanvoeren. Zijn vrouw Carolien, 35 jaar, koos voor de naam Prinses Caro. Het echtpaar kreeg in augustus onverwacht bezoek van de PKC (PrinsenKeuzeCommissie).

"Ik had een vergadering van het Ondernemersfonds bij mij thuis, maar Carolien vroeg me met klem uit die bijeenkomst te komen. Geef ze maar wat te drinken, ik rond de vergadering af". En zo kreeg het stel die avond de vraag voorgelegd het komend jaar het Prinsenpaar te vormen. "We hebben heel even overlegd, maar zeiden beiden overtuigend ja".

Marcel en Carolien hebben drie jonge dochters, die nog nauwelijks beseffen dat hun ouders prins en prinses zijn. "Dat komt wel als we mooi uitgedost naar de festiviteiten gaan".
Jeugdprins is de 13-jarige Liam van Haarlem. Hij zal als Prins Bambam het komend jaar carnaval vieren. De door hem uitgekozen Prinses is de 14-jarige Iris Pont. Iris, Prinses Pebbles, is de vriendin van Liam en bekend met De Noortukkers, waar zij dansmarieke is. Het Prinsenpaar hoopt op een fantastisch Carnaval 2019 met veel warmte en gezelligheid.

De fusie van Noordwijk met Noordwijkerhout betekent niet dat de carnavalsverenigingen samen gaan. Wel is er overleg en bezoeken ze elkaars festiviteiten. Maar de eigenheid van de verenigingen blijft, zoals nu ook het geval is.

Uit de krant