Ook Noordwijkerhoutse sporters kunnen meedingen naar de sporttitels. | Foto: Archief
Ook Noordwijkerhoutse sporters kunnen meedingen naar de sporttitels. | Foto: Archief Foto: Picasa

Sportverkiezing in het teken van het nieuwe Noordwijk

Algemeen

Op 15 februari staan in Hotels van Oranje de Noordwijkse sportprestaties weer centraal tijdens de uitreiking van de jaarlijkse sportprijzen. Omdat op 1 januari de fusie een feit is kunnen deze keer ook de sporters uit Noordwijkerhout en uit De Zilk worden genomineerd. Daarom nog een speciale oproep om kandidaten voor te dragen die in aanmerking komen tot de verkiezing van sportman, sportvrouw of sportploeg van 2018.

Door Wim Siemerink

Dit moet echter wel op erg korte termijn want het sportjaar loopt van 1 november tot 1 november en al op 15 november sluit de gelegenheid tot aanmelden. Maar er is wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Individuele sporters moeten zijn ingeschreven als inwoner van Noordwijk of Noordwijkerhout. De kandidaten moeten minimaal 18 jaar zijn en zijn aangesloten bij een sportvereniging of topsportorganisatie. Welke organisatie aangesloten is bij NOC*NSF. De leden van een sportploeg moeten lid zijn van een lokale vereniging.


Nieuw element

Ook is er de verkiezing van sporttalent van 2018. En mogelijke kandidaten voor het Sporttalent januari moeten per 1 januari 2018 17 jaar of jonger zijn. Maar hier houdt het niet mee op want de organisatie wil ook graag de foto's die belangrijke sportmomenten hebben vastgelegd onder de aandacht brengen. Daarom is er ook een speciale prijs voor een onderscheidende sportfoto.

Bestuurslid van Sportraad Noordwijk Marcel Zwarts vertelt hierover: Foto's kunnen veelzeggend zijn als je wat meer informatie hebt. Daarom moet er wel een korte beschrijving van de foto en het moment van maken gegeven worden zodat het verhaal erachter duidelijk wordt. Met vertederende mini's of pupillen of teleurstelling na een degradatie. Maar natuurlijk is ook de euforie na een kampioenschap een prachtig moment. De commissie heeft geen professionele fotografische kennis zodat kwaliteit ondergeschikt zal zijn aan de veelzeggendheid van het gepresenteerde beeld.


Jury

Op onze vraag uit welke mensen de jury bestaat zegt de heer Zwarts: 'De commissie van de Sportverkiezing selecteert uit de binnengekomen aanmeldingen per categorie 3 genomineerden. De besturen van de vereniging kiezen de uiteindelijke winnaars in de diverse categorieën.

Dit jaar komt de traditionele 'sportquiz met verenigingsvoorzitters' niet meer in het programma voor. In plaats daarvan zijn er twee vrijwilligerscheques beschikbaar, elk van € 500. De sportclubs worden uitgedaagd om een filmpje van maximaal 1 minuut in te sturen,waarin ze laten zien waarom hun vereniging in aanmerking moet komen voor een van deze vrijwilligerscheques. Er zijn dus 2 cheques beschikbaar voor de 2 beste filmpjes.
Maar het accent ligt nu even op de aanmeldingen. Zodat er een juiste keuze kan worden gemaakt waarbij de Noordwijkerhouters voor een mooie uitdaging komen te staan.

Uit de krant