Afbeelding

Brandjes: 'Ik hoop het college in de rechtszaal te zien'

Algemeen

In een geruchtmakend artikel Leidsch Dagblad van donderdag 8 november reageert burgemeester Rijpstra op een brief van De Raad Bouw aan de gemeenteraad. Nog voor dat de gemeenteraad zich heeft kunnen uitspreken over deze brief, die dus aan hen is gericht, dreigt de burgemeester met juridische stappen tegen de Raad Bouw. 

De burgemeester meent dat er slechts onwaarheden en onbewezen verdachtmakingen in de brief staan. Hij zegt met de juristen te gaan overleggen of er hierbij sprake is van smaad en of een proces kans van slagen heeft. 


Het pluche

Directeur Brandjes van de Raad Bouw reageerde hier bijna direct op met de opmerking: 'Deze reactie van de burgemeester verbaast mij totaal niet'. Hij zegt dat 'het Pluche' al heel snel roept dat er juridische stappen komen en meent: 'dat heb ik graag'. De gemeente heeft dat eerder gedaan en is alle keren door de rechtbank en daarna ook in hoger beroep veroordeeld door de rechter'. Brandjes vind het bovendien een schande dat er nooit uitvoering aan het vonnis werd gegeven.


Geen twijfel 

Brandjes wil nadrukkelijk wel even iets recht zetten: 'De burgemeester hoeft de ambtenaren er niet bij te betrekken, want die hebben keurig hun werk gedaan en conform de wet mij alle stukken gegeven na mijn WOB-verzoek'. Ik trek de integriteit van ambtenaren zeker niet in twijfel. Die deugen wel, maar een wethouder die bij mij de indruk probeert te wekken dat er geen nadere overeenkomst is en ik middels nota bene een WOB-verzoek de nadere overeenkomst boven tafel moet halen is eveneens een schande. En als een burgemeester dit gedrag afdekt dan moet hij zich rot schamen. Een burgemeester onwaardig!'

Brandjes zegt wel verwacht te hebben dat het college als een man achter de wethouder zou gaan staan. Ook dat gepoogd gaat worden zijn brief over de verkiezing heen te trekken. Brandjes zegt dat het nu aan de kiezers in Noordwijk is om te beoordelen of dit gedrag normaal is. Hij heeft ook nog een slotakkoord: 'Ik hoop het college in de rechtszaal te zien'.
 

Uit de krant