Volgens Paul Brandjes heeft ieder gezin in Noordwijk onnodig €550,- moeten bijdragen aan een cadeautje aan Van Rhijn Bouw. | Foto: WS
Volgens Paul Brandjes heeft ieder gezin in Noordwijk onnodig €550,- moeten bijdragen aan een cadeautje aan Van Rhijn Bouw. | Foto: WS Foto: Picasa

Paul Brandjes: 'Boos? Ik was woest!'

Algemeen

De gemeente Noordwijk en de Raad Bouw hebben eerder een conflict uitgevochten betreffende het Rederijkersplein-gebied. Het gerechtshof oordeelde toen dat de gemeente in strijd handelde met algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Nu blijkt er weer een conflict en is Paul Brandjes boos.

Brandjes legt ons nog even uit waarom hij zo boos is: 'Boos? Ik was woest! Want de wethouder zat mij gewoon voor te liegen'. Dat deed volgens Brandjes niet de heer Scheeren van Sedos. Die vertelde hem dat er wel degelijk een side letter was. Waarop De Raad Bouw het WOB-verzoek deed om alle stukken te kunnen inzien. Paul Brandjes verder: 'Onder de voorwaarde waarop met Sedos zaken gedaan werden had De Raad Bouw zeker het dubbele willen betalen. Dan was de gemeenschap de bijna zeven ton euro verlies bespaard gebleven.

Maar Brandjes gaat verder: 'Ik ben al even boos omdat deze wethouder ieder gezin in Noordwijk, op een andere manier, nog eens € 550,- afpakte. Door dit simpel weg te geven aan van Rhijn Bouw, waaraan de wethouder ook nog eens zakelijk verbonden blijkt. Ik heb niets tegen Van Rhijn Bouw maar vind het onbestaanbaar dat deze wethouder dit cadeautje van 6 miljoen zomaar weggaf. In de tijd van de crisis met de krimpende bouwmarkt zeer ongebruikelijk. En nota bene ook nog eens aan een zakelijke relatie.

Bakker bleek ondanks herhaalde pogingen, telefonisch niet bereikbaar om nu al een reactie te geven op de beschuldigingen van De Raad Bouw.

Uit de krant