ODIN '59 te sterk voor hardwerkend SJC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Sport

ODIN '59 te sterk voor hardwerkend SJC

De wedstrijd in Heemskerk tegen ODIN'59 was er een tussen 2 ploegen die de 3 winstpunten beiden heel goed zouden kunnen gebruiken. Van werkelijk krachtsverschil bleek dan ook nauwelijks sprake. Dat de gelukkigste ploeg deze middag de winst pakte werd na afloop door niemand betwist.

Voorafgaande aan de wedstrijd was het nieuws dat trainer Polak in contact was geweest met Katwijk om daar de taak van de weggestuurde Jack van den Berg over te nemen. Aanleiding voor een evaluatiegesprek deze week tussen aan de ene kant de TC van SJC en aan de andere kant Sjaak Polak. Een gesprek waarover naar buiten toe niet meer bekend werd dan dat het een goed gesprek was waarin het functioneren van de trainer geen enkele reden tot discussie was. Over contractverlenging zou pas in een volgend stadium worden gesproken.


Karwei

Hoe dan ook, Polak zag zich geplaatst voor het karwei om een overwinning in de wacht te slepen. SJC begon aan dit karwei zonder de geblesseerde Tom Broekhuizen en met Bjorn Haggerty als vervanger van Kevin Schelvis onder de lat. Jeugdig talent Jelle van Went debuteerde in de hoofdmacht en stond samen met Levy Berends en Mike van Toor in de meest achterste lijn. Kort voor hen een vijfmans middenveld. Daar Jordy Groot, Demir Stroijl en Mauro Kloppert als ondersteuning van de laatste lijn. En Stef van der Zalm en Rick van Dijk als ondersteuning van het aanvalsduo. Een opstelling waarmee Sjaak Polak bij balverlies de druk op de bal wilde vasthouden.


Spaarzame kansen

Het eerste kwartier was voor ODIN'59 hoewel zij daarin slechts spaarzaam tot echte kansen kwam. Een kansje was er later wel voor Tom Duindam mar zijn kopbal kon door de keeper over de laat worden gewerkt. De beide ploegen streden fel om balbezit en hielden de ruimtes op het middenveld uiterst klein. Wat resulteerde in maximaal gebruik van de lange bal. Omdat fraaie combinaties en doelpunten uitbleven verdiende de eerste helft als kijkspel slechts een zesje.

De tweede helft was aanvankelijk niet veel beter. SJC zocht wel naar mogelijkheden om Tom Duindam in stelling te brengen. Maar de dadendrang had wel tot gevolg dat Odin'59 soms nadrukkelijk en scherp kon reageren op het drukzetten door de SJC-defensie. Zij zochten de ruimte achter de verdediging weer vaker op. En in de 56e minuut twijfelde weifelde Haggerty even bij het uitlopen, besloot terug te keren in zijn doelgebied en moest toen de 1-0 machteloos accepteren.

Het sein voor coach Polak om een tactische aanpassing te doen. Eerst werd de lichtgeblesseerde Rick van Dijk vervangen door Melvin van Stijn. Even later waren het 'Appie' al Tamimy en Dario Lovechio die Demir Stroijl en Mauro Kloppert mochten vervangen. SJC zette ODIN'59 onder druk. Er kwamen wat mogelijkheden en een enkele grote kans. Maar ook deze keer wilde de bal maar niet goed vallen wanneer hij in de doelmond werd gegooid. Goed keeperswerk en ook een keer de lat hielden ODIN'59 overeind. Daardoor moest de ploeg van Sjaak Polak opnieuw een onverdiende nederlaag incasseren. Wat de coach deed verzuchten: 'deze hardwerkende jongens verdienen het toch niet om hier, van deze ploeg te verliezen'.

De in beker uitgeschakelde Zwart-Witten hebben een weekje extra om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen rode lantaarndrager ASV De Dijk. Een thuiswedstrijd die echt gewonnen moet worden om niet voortijdig al in heftige degradatieduels te verdagen.


Vertrek Polak

Inmiddels is bekend dat Sjaak Polak op zoek gaat naar een andere voetbalclub. Hoewel de TC van SJC juist zeer tevreden bleek over Polak met betrekking tot de wijze waarop hij de huidige spelersgroep op het niveau van derde divisie coacht, gaat Polak er voor om zijn ambitie, om op een hoger niveau te coachen, waar te kunnen maken. De coach en de club gaan in ieder geval gezamenlijk nog de strijd aan om handhaving op derde divisieniveau voor elkaar te krijgen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>