Afbeelding

Kinderboerderij zoekt vrijwilligers

Algemeen

Zaterdag 26 oktober was het één jaar geleden dat Kinderboerderij ´t Schaapsherdertje haar deuren opende voor het publiek. En dat werd gevierd.

Door Ina Verblaauw

De wethouders Bakker en Salman kwamen een kijkje nemen. Salman: "wat is de kinderboerderij gegroeid het afgelopen jaar. Een hooischuur, schuilhutten, aanwas van jonge dieren, een gezellig terras, maar ook wat pech. Een varken overleed en een vos kwam op bezoek, wat een konijntje het leven kostte. Alle lof voor de initiatiefneemsters Marie-Alin Alkemade en Annemarie Urlus en voor de vele vrijwilligers".

Bakker sloot zich hierbij aan: "de gemeente Noordwijk is ontzettend blij met deze aanwinst en zal ook in de toekomst de Kinderboerderij ondersteunen. We gaan gezamenlijk kijken naar een oplossing voor de afvoer van het mestafval".

Het feest begon wat regenachtig. Gelukkig klaarde het in de loop van de middag op. De kleine bezoekertjes hadden er weinig hinder van. Er viel genoeg te beleven. Een echte clown zorgde voor de nodige grappen, een grabbelton met leuke prijzen, kleurplaten en limonade met cupcakes. Een zwarte kip had de dag ervoor vijf kuikentjes gekregen wat een schattige aanblik bood. De beide initiatiefneemsters bedankte de vrijwilligers en de gemeente voor de steun.

Vrijwilligers gezocht

De kinderboerderij voorziet in een behoefte. Basisscholieren komen langs, en vanuit de wijde omgeving veel (groot)ouders met hun (klein)kinderen. De kinderboerderij is te bezoeken op de woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Om dit mogelijk te maken zijn veel vrijwilligers nodig. Er wordt nog gezocht naar mensen voor dierenverzorging, tuinieren en het theehuis. Aanmelden kan via info@kinderboerderijnoordwijk.nl of www.kinderboerderijnoordwijk.nl

Wethouder Barnhoorn te midden van de marktkooplui. | Foto: Ina Verblaauw

Uit de krant