Van links naar rechts: Christina Osinga, kok van de avond Maria, Els Troch. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Van links naar rechts: Christina Osinga, kok van de avond Maria, Els Troch. | Foto en tekst: Ina Verblaauw

Jubilerend Reuring nu ook in het Trefpunt en De Wieken

Algemeen

Op 3 november bestaat Reuring drie jaar. Initiatiefnemers Els Troch en Corine Star startten een trefpunt voor iedereen die even een duwtje in de rug nodig heeft of gewoon een praatje wil maken. Thuishonk voor Reuring is Sportpark Duinwetering. Er wordt van alles georganiseerd: sport, creativiteit, koken en eten met elkaar; op gezette tijden is een ook een financiële coach of een boodschappenservice.

Sinds kort heeft Reuring haar vleugels uitgeslagen. Wekelijks wordt er gekookt en gegeten in Het Trefpunt of De Wieken. In de oneven weken op donderdag in De Wieken, in de even weken op dinsdag in Het Trefpunt. Dat is nog een beetje lastig te onthouden, vandaar dat mensen die zich hebben opgegeven er op de dag zelf nog even telefonisch aan worden herinnerd. Donderdag 25 oktober stond in De Wieken nasi op het menu, waarvoor 33 mensen zich hadden aangemeld. Mensen uit de omgeving, maar ook uit andere delen van Noordwijk. Wanneer iemand niet mobiel genoeg is om zelf te komen, staat een vrijwilliger met auto klaar voor het halen en brengen. Het ging er gemoedelijk aan toe. Gesprekken komen op gang en iedereen heeft een gezellige avond. Lekker eten, kopje koffie na afloop en een spelletje al naar gelang de interesse. Ook de weggeeftafel heeft een plekje gevonden. Hierop staan spulletjes die mensen willen wegdoen en uitnodigen om er iets van mee te nemen als je dat kunt gebruiken.

Christina Osinga is het teamlid die deze avonden organiseert. "Het is ontzettend leuk om te doen. De avonden zijn laagdrempelig. Soms kost het toch nog moeite om mensen ertoe te bewegen mee te komen eten. Eenmaal hier, zijn ze allemaal enthousiast". Aanmelding om mee te doen aan de maaltijden in De Wieken of Het Trefpunt kan via tel. 06-50610135.

Uit de krant