Afbeelding

NOVO verliest bekerwedstrijd

Algemeen

Afgelopen vrijdagavond ontbraken 3 spelers voor de wedstrijd tegen het derde team van Inter Rijswijk. Deze krachtmeting ging om een plaats in de volgende ronde van de bekercompetitie. NOVO sprak daarvoor spelers van het tweede team aan om de wedstrijd tenminste te kunnen spelen.

Met Bart de Koning als 2e buitenaanvallers konden 6 spelers in het veld gepositioneerd worden kon Gijs Brasjen zijn roze libero shirt weer waardig dragen. Met deze minimale bezetting en afwezigheid van coach Wielenga was de inzet van NOVO om zo veel mogelijk plezier te hebben. Dit lukte tot vermoeienis van Inter Rijswijk, dat een paar weken eerder nog verloren op Sportpark Duinwetering.

Vermoeienis omdat de heren van NOVO diverse onmogelijke ballen in het spel wisten te houden. De meest wonderbaarlijke aanvallen en prikballen kwamen voort het spel van NOVO. Desalniettemin stond Inter Rijswijk getergd in het veld en gebrand op winst. De individuele kwaliteiten aan Rijswijkse kant bleven de boventoon voeren. De eerste set ging daarbij gelijk op, maar vanaf 17-17 bleek de passing bij NOVO deze avond de zwakke schakel te zijn. Inter Rijswijk maakt deze set daarna snel af met 25-19. Daarna bleef het in de tweede set spannend tot het einde. Het stuivertje viel bij 26-24 toch naar de kant van Inter Rijswijk. In de derde set liet NOVO met veel eigen service het spel aan Inter Rijswijk en konden ze het jonge team met 25-20 veel succes wensen in de volgende bekerronde. Voor NOVO was deze wedstrijd een mooie oefenavond om de Koning weer bij het eerste team te verenigen en wordt met veel plezier en vertrouwen uitgekeken naar de return tegen Inter Rijswijk in de reguliere competitie.

Eerst wachten zaterdag 3 november de Noordwijkers de vrienden uit Katwijk op in Sportpark Duinwetering. Het zal een wederzien zijn tegen het eerste team van RVV. De tribunes worden bij aanvang om 15:00 goed gevuld verwacht, dus kom tijdig naar het Sportpark Duinwetering.

Uit de krant