Bollenderby tegen Lisse eindigt onbeslist | de Noordwijker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo denoordwijker.nl
Kasper Michel in de clinch met Oussama Siali van FC Lisse. | Foto: OrangePictures
Kasper Michel in de clinch met Oussama Siali van FC Lisse. | Foto: OrangePictures (Foto: Marcel van den Bos)
Sport

Bollenderby tegen Lisse eindigt onbeslist

In het Noordwijk-kamp toonde men zich achteraf best tevreden met het 1-1 gelijke spel. Vooral omdat medekoploper Quick Boys ook niet verder kwam dan een puntendeling. Een periodekampioenschap is nog steeds mogelijk.

Op papier zou het een eenvoudige overwinning moeten worden. Het slecht presterende FC Lisse met een volle ziekenboeg en het geweldig presterende Noordwijk met een overschot aan spelersmateriaal. Maar de Bollenstreekderby blijft altijd speciaal. En deze keer met de voor Noordwijk extra handicap van een in slechte staat verkerend natuurgrasveld. Noordwijk mistte de geblesseerden verdedigers Overvliet en Smith. Maar in Dennis van Rijn en Kasper Michel had coach Kees Zethof kwalitatief zeer waardige vervangers.

Veel fysiek

FC Lisse maakte de bedoelingen direct duidelijk. Het zou een strijd worden op dit zware veld met heel veel fysiek in de duels. Scheidsrechter Hensgens kreeg het daardoor moeilijk, trok een groot aantal gele kaarten en FC Lisse eindigde zelfs met 10 man na een rode kaart.
De eerste gele kaart was er direct al nadat James werd neergesabeld. De eerste minuten waren dan ook voor Noordwijk maar dat veranderde al snel. Noordwijk was de negatief onherkenbare ploeg, mogelijk al onder invloed van de komende bekerstrijd tegen FC Twente. FC Lisse bleek positief onherkenbaar en toonde zich de meerdere in de vaak harde duels.

Na ruim een half uur spelen werd hun dadendrang beloond. Rondeltap ging in de fout, de bal ging op de stip en van der Putten schoot raak: 1-0. Op slag van rust had scheidsrechter Hensgens de bal opnieuw op de stip moeten leggen omdat Rondeltap wederom een overtreding nodig had om de bal te pareren. Maar deze tegenslag bleef Noordwijk wonderwel bespaard.

Supporters riepen toen al om het inbrengen van super-sub Van Staveren. Een kwartier na rust voldeed Zethof aan deze wens. Het grote overwicht wat FC Lisse toen nog had stagneerde. De inbreng van Mick van Staveren bracht wederom succes. Zij keiharde doelpoging belande nog op de paal. Het was Emiel Wendt die de rebound verzilverde: 1-1. Dat zorgde voor opluchting bij al wat Noordwijk was.


Mogelijkheden

Even later was Van Staveren zelfs dicht bij een winnende treffer maar zijn kopbal werd een prooi voor keeper Cummings. Het leek er even op dat Noordwijk alsnog de overwinning zou gaan pakken hoewel FC Lisse zeker niet in de schulp kroop.

Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden. Beide spitsen kregen een niet te missen kans. In de stand kwam echter geen verandering meer. In de laatste minuten liep de emotie nog hoog op en zelfs na het laatste fluitsignaal ging het duw- en trekwerk door. Het waren duidelijk 2 gefrustreerde ploegen die uiteindelijk de warme douche opzochten.Voor Noordwijk is er dinsdag dus de bekerwedstrijd in het Grolschstadion. Zaterdag moet de ploeg weer scherp zijn om verder te gaan op weg naar een eerste periodekampioenschap. Aan de Duinwetering is dan Harkemase Boys te gast, die ASWH met 4-2 aan de zegekar bonden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225488&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>