Afbeelding

Volleybaldiesel NOVO davert gestaag door

Algemeen

In de Galgenwaard mocht NOVO tegen het derde team van VVU aangetreden worden, terwijl de voorbereiding van de voetbalwedstrijd Utrecht - AZ buiten zichtbaar was. Een derde team van een gezellig grote vereniging in de Domstad, wat genoeg reuring in de zaal betekende. Utrecht sluit de de ranklijst met 3 punten uit 3 en bleek deze reeks vast te houden.

NOVO wist met een heldere peptalk van Rieneke Wielenga direct van start te gaan en de tegenstander niet in haar eigen spel te laten komen op de zaterdagavond. NOVO start direct sterk met een serviceserie van Dennis Glasbergen en kwam al snel op 11-2 voor.

Daarna kwam Utrecht in haar spel en liep de rest van de set gelijk op. Hetgeen resulteerde in 14-15 winst voor NOVO. De tweede set zette Utrecht door, maar door het afwisselende spel van Tim Oortwijn konden de de aanvallers om de beurt tot aanvallen komen. VVU wisten veel ballen van de grond te rapen, maar NOVO kwam in de tweede set weer sterk terug met serviceseries. Daardoor kon wederom 14-25 aangetekend worden en leek NOVO af te stevenen naar een eenvoudige overwinning.

Niets was minder waar, want vanaf de derde set bleven de heren van Utrecht meelopen. NOVO verzwakte niet en liep als een warme diesel lekker door, maar kwam minder tot direct scoren toe. Toch wisten de Noordwijkers boven de 20 punten de set naar zich toe te trekken met 22-25. Met deze winst moest in de vierde set gevochten worden voor de extra punten. Een kopie van de derde set bleek uiteindelijke helaas voor NOVO toch uit de vallen voor VVU door een sterke laatste service serie.

Toch kan NOVO wederom een winst aantekenen in een reeks van vier gewonnen wedstrijden en mag zich als vierde team in de ranglijst terug vinden. De reguliere competitie gaat verder op zaterdag 3 november tegen de vrienden van RVV. Maar eerst reizen de heren voor de bekercompetitie vrijdagavond de 26e naar Inter Rijswijk. Een team dat zich graag revancheert na de verloren wedstrijd in Noordwijk.