Dario Lovecchio (17) aan de bal. | Foto: Johanna Wever

Stedoco is ook maat te groot voor SJC

Algemeen

Dat SJC het in deze competitie moeilijk zou krijgen werd vooraf gevreesd. En inmiddels is duidelijk dat het meer dan moeilijk aan het worden is. De ploeg van Sjaak Polak moest ook deze week weer een ruime nederlaag incasseren.

Het lijkt de trainer maar niet te lukken om het verdedigend op de rails te krijgen. Na de verliespartij met 1-5 tegen Jong Groningen ging het opnieuw mis. Ook in Hoornaar moest keeper Schelvis de bal maar liefst 5 keer uit het net vissen. De eretreffer, gemaakt vanuit een penalty, werd door de morrende supporters nauwelijks als eervol ervaren.

Stedoco nam direct het initiatief. De ploeg van trainer Zwaan besefte dat voor hen deze wedstrijd even belangrijk was als voor SJC. Vanuit een goed opgezette verdediging werd SJC onder gezet. Een paar hele snelle combinaties met grote mogelijkheden gaven SJC al snel schrik. Na 20 minuten maakte Dos Santos de verdiende 1-0. Een voorzet belandde bij de 2e paal waar falende verdedigers moesten toezien hoe er door hem kon worden ingekopt. Toeschouwers zagen een ploeg waarbij het nodige zelfvertrouwen ontbrak.

Snelle vleugels

Stedoco daar tegenoverputte kennelijk moed uit de eenvoudige manier waarop de eerste goal tot stand was gekomen. Met snelle aanvallen over de vleugels deden ze SJC wankelen. Eerst nog werd de bal vanuit zo'n aanval door Pollemans tegen de buitenkant van de paal gewerkt. Direct daarna taste keeper Schelvis mis toen hij een lage voorzet probeerde te onderscheppen. De bal kwam voor de voeten van Hakan Bayram. Hoe hij de bal in eigen doel werkte stond model voor het optreden van SJC op deze middag. De 2-0 werd dan ook gelaten geaccepteerd.

Na de rust leek het even een andere wedstrijd te kunnen worden. SJC wilde de achterstand natuurlijk wel snel goed maken. Met Rick van Dijk voor Chris Hoogervorst en Melvin van Stijn voor Stecy Kapata moesten de bakens worden verzet. Niet de nederlaag zo klein mogelijk houden maar trachten minimaal een gelijk spel uit de wacht te slepen. Stedoco werd terug gedrongen maar tot grote kansen kwam het niet. Een snelle counter bracht plots de 3-0 waarmee de wedstrijd feitelijk was gespeeld.

Strafschop

Het was bijna aandoenlijk om te zien dat SJC probeerde er toch nog wat van te maken. Maar wat ze ook probeerden, resultaat was er nauwelijks. Het was opnieuw Stedoco dat tot score kwam. SJC werkte hard en Stedoco kon natuurlijk achterover leunen. Dat Jordy Groot er via een strafschop nog 4-1 van maakte bracht nauwelijks enige hoop. De ver in blessuretijd gemaakte 5-1 gaf uiteindelijk weer dat ook dit Stedoco een maatje te groot was voor SJC.
Het grote aantal tegendoelpunten maakte opnieuw duidelijk dat het bij de zwart-witten verdedigend nog niet goed in elkaar steekt. Mogelijk dat Sjaak Polak volgende week in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek een oplossing weet te bedenken. Zijn hardwerkende ploeg verdient zeker weer eens een goed resultaat.