Emiel Wendt,hier in een dans om de bal,  scoorde al snel de openingstreffer. | Foto: Wim Siemerink
Emiel Wendt,hier in een dans om de bal, scoorde al snel de openingstreffer. | Foto: Wim Siemerink Foto: Wim Siemerink

Noordwijk wint simpel van Achilles'29

Algemeen

Noordwijk kende weer eens een flitsende start. Direct na de aftrap was het James die op het doel af mocht snellen, maar hij trof nog het zijnet. Direct daarna was het wel raak. Emiel Wendt mocht met behulp van een blunderende Achilles-verdediging de openingstreffer bij laten schrijven.

Noordwijk leek dus opnieuw een heerlijk middagje tegemoet te gaan. Het letterlijk en figuurlijk arme Achilles '29 mocht echter van de withemden een behoorlijke periode laten zien wat zij in hun mars hadden. En dat was zo af toe best behoorlijk. Sterker, ongeruste supporters fluisterde hier en daar: 'als het zo door gaat dan heb je nog niet gewonnen'.

100% kans

De ploeg uit Groesbeek nam bezit van het middenveld, combineerde goed en kreeg ook mogelijkheden en zelfs een grote kans. Maar de kopbal van Schmidt werd een prooi voor Rondeltrap. Veel meer dan een poging tot schwalbe van Westdijk kon Noordwijk daar eigenlijk niet tegenover stellen. Met nog een kwartier in de eerste helft kreeg Noordwijk via Achefay een grote mogelijkheid, maar keeper van Doorn redde heel fraai. Even later ging aan de andere kant een 100% kans net naast de paal. En niet veel later kon Achilles spreken van pech toen een vliegend schot, buiten het bereik van Rondeltap, net over zeilde.

Middenveld

Zethof bleek in de rust zijn ploeg te hebben kunnen overtuigen dat het vooral op het middenveld anders moest. Want in de tweede helft was Noordwijk weer de herkenbare en dominant spelende ploeg. Evenals in de eerste helft produceerde men een snelle treffer. Nu was het Westdijk in de 47e minuut: 2-0. Achilles'29 deed wat het kon en dit bleek te weinig om de Noordwijk-verdediging pijn te doen. Na een uur spelen kreeg James zijn verdiende treffer. En hoe! Na een fraaie combinatie en terugleggen van Wendt dwong hij de bal gewoon om over de keeper heen en net op tijd onder de lat duikend in het net te verdwijnen: 3-0.

Van Staveren

De wedstrijd was toen natuurlijk gespeeld. Dat invaller van Staveren er 10 minuten voor tijd nog 4-0 van mocht maken was natuurlijk geweldig voor hem en zijn doelpuntenlijstje. De Hillegommer gedijt heel goed als scorende invaller, maar zal niet tevreden zijn met deze rol en lonkt naar een basisplaats. Helaas voor hem heeft Noordwijk zoveel uitstekende aanvallers dat het nog wel even afwachten zal blijven. Met Jelle van der Niet nog even voor Reynaers speelde Noordwijk de wedstrijd simpel uit en kon vooruit gaan kijken naar de streekderby tegen Lisse. De ploeg van Robbert de Ruiter kreeg een geweldig pak slaag van DVS'33. Met niet minder dan 9-1 werden de blauwgelen vernederd, met als excuus een volle ziekenboeg.

Noordwijk kan en moet deze derby natuurlijk gaan winnen. En dan komt een eerste periodetitel steeds dichterbij. Hoewel ook mede-koploper Quick Boys een grote concurrent blijft omdat ook de Katwijkers maar blijven winnen.