Afbeelding

Nieuwe educatieve projecten op Veldzicht

Algemeen

In het Noordwijkse Streekmuseum Veldzicht wordt een nieuwe ruimte klaar gemaakt voor een tentoonstelling over voedsel en kleding.

Deze tentoonstelling heeft een educatieve kant die is gericht op kinderen. Men wil een beeld geven van hoe in Noordwijk en omstreken voedsel werd verbouwd, hoe er met kruiden werd gewerkt, kaas en boter werd gemaakt, kleren en touw werden gemaakt. Maar ook wordt de vraag gesteld hoe we kunnen leven in de toekomst als we weer gaan denken in kringlopen en leefbaarheid.

Deze herfst wordt de voormalige koeienstal van boerderij Veldzicht hiervoor ingericht. De educatieve projecten worden nu voorbereid. Het museum zoekt vrijwilligers die met kinderen aan opdrachten willen werken over voedsel en kleding. Zij kunnen meedoen met het uitwerken van deze opdrachten.

Vrijwilligers gezocht

Bovendien is het museum op zoek naar vrijwilligers die demonstraties willen geven over spinnen en weven, het maken van kaas en boter, het werken met kruiden en het maken van touw. Zij kunnen ook advies geven bij het aanschaffen van materialen om de demonstraties mee te kunnen geven. Er wordt al gewerkt aan een kleine lijnbaan.

Het geven van enkele (of meerdere) demonstraties per seizoen tijdens de zaterdagen is een leuke bezigheid voor mensen die zelf al spinnen en weven, met kruiden werken, van een boerderij komen waar vroeger kaas en boter werden gemaakt (of dat zelf willen leren), of willen leren hoe een springtouw wordt gemaakt.

De vrijwilligers kunnen natuurlijk ook uit de dorpen in de omgeving komen. Vrijwilligers kunnen zich opgeven bij Harrie Salman, mail salman@casema.nl of tel. 3615122 (liefst in de avond).

Uit de krant