Voor kinderen zijn er in de duinen de Kabouterweken. | Foto: PR
Voor kinderen zijn er in de duinen de Kabouterweken. | Foto: PR

Kabouterweken in Hollands Duin

Algemeen

Het is feest in Hollands Duin: het is herfstvakantie! Op en rond het Kabouterpad vind je daarom van 20 t/ 28 oktober extra activiteiten. Kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd en op sommige dagen word je zelfs ontvangen door echte kabouters.

Wist je dat in de bossen van Hollands Duin kabouters wonen? Geknakte grassprietjes en kleine voetsporen verklappen hun aanwezigheid. Loop samen met jouw kabouter het Kabouterpad en ontdek samen de wereld van dit kleine volkje. Bij restaurant Langs Berg en Dal ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt gaan jullie op pad. Onderweg lees je een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. De puntmuts mag na afloop mee naar huis. De hele week zijn er extra activiteiten op en om het Kabouterpad Hollands Duin.

In de bibliotheek vind je een gezellig aangeklede leestafel met allerlei informatie over de duinen en duinkabouters. In de bieb is ook een kaboutergezin verstopt… Gevonden? Ga dan met je stempel van bewijs naar restaurant Langs Berg en Dal, daar gaat de speurtocht verder. Na afloop staan er tegen betaling een heuse pannenkoek met rood-met–witte-stippen voor je klaar. Ook het restaurant heeft een kabouter-leestafel. En als je de stempel van de bieb laat zien, ontvang je een kleine verrassing.

Extra kaboutertocht

Ga mee op kaboutertocht met natuurgids Tessa . Onderweg vertelt ze alles over het leefgebied van duinkabouter Bo en zijn vriendjes. Na afloop ga je samen met Tessa uilenballen uitpluizen in het restaurant. Aanmelden bij restaurant Langs Berg en Dal. Tijd: vanaf 12.00 uur.

Uit de krant