Door loting kreeg NZ lokaal lijst 7 toegewezen. | Foto: Wim Siemerink
Door loting kreeg NZ lokaal lijst 7 toegewezen. | Foto: Wim Siemerink Foto: Picasa

Kandidatenlijsten en lijstnummers zijn bekend

Algemeen

In het Noordwijkse gemeentehuis werden deze week de kandidatenlijsten voor de toekomstige gemeenteraad bekend gemaakt. En daaropvolgend de loting voor volgorde in de nummering.

Gezien de resultaten uit het verleden was Puur Noordwijk de rechthebbende op lijst 1, het CDA heeft recht op lijst 2. Lijst Salman Noordwijk kreeg daarom lijst 3, de VVD lijst 4 en D66 lijst 5.

De drie overige partijen moesten loten. Waarna Groen Links lijst 6 kreeg toegewezen, NZ Lokaal lijst 7 en tenslotte de PvdA lijst 8. Ook lijsttrekkers werden hiermee gepresenteerd. Puur Noordwijk met Gerben van Duin, het CDA met Theo Alkemade, Lijst Salman Noordwijk met Dennis Salman, de VVD met Mariëlle Epping, D66 met het duo Gütlich/Gotink, NZ Lokaal met Sjaak van den Berg en ten slotte PvdA met Jan Janson. De volledige lijsten zijn natuurlijk ook bekend en zullen spoedig worden gepubliceerd.


Bekritiseren

De burgemeester benadrukte nog eens ten overvloede dat politieke partijen tijdens de verkiezingscampagne zich moet houden aan gemaakte afspraken. Waarin staat dat men zich moet onthouden van het persoonlijk bekritiseren en beschadigen van kandidaten. D66 maakte van de gelegenheid gebruik om direct hun uitgebreide verkiezingsprogramma aan de aanwezige pers te presenteren. De overige partijen wachtten daar kennelijk nog even mee. De belangstelling voor deze als vrij toegankelijk aangekondigde zitting van het Centraal Stembureau was overigens heel matig te noemen. Niet zo opvallend omdat in het algemeen bij tussentijdse verkiezingen er altijd een matige belangstelling van de kiezers is.

Mede daardoor zijn er nauwelijks prognoses te maken van hoe het allemaal in Noordwijk en Noordwijkerhout gaat aflopen. Wat benoemen lokalen partijen als speerpunten, wat is de invloed van aangenomen moties zoals die over het ondernemersfonds? Wie ziet kans om het huisvestingsprobleem in het Noordwijk nu eens echt op te lossen? Hoe reageert men op het Noordwijkse parkeerbeleid?

Op dit moment zijn er nog veel onduidelijkheden. Mogelijk dat het de komende tijd, tijdens de campagnes en mogelijke openbare debatten, allemaal iets duidelijker wordt.

Uit de krant