Scène uit “Die Csárdásfürstin” door Mozaiek in november 2017. | Foto: PR
Scène uit “Die Csárdásfürstin” door Mozaiek in november 2017. | Foto: PR

Der Vogelhändler bij Mozaiek Operette

Algemeen

Mozaiek Operette Noordwijk pakt voor haar jaarlijkse operetteproductie uit met de operette 'Der Vogelhändler' van Carl Zeller (1842-1898), een van de bekendste werken uit de klassieke periode van het operetterepertoire. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november wordt de operette gespeeld onder regie van Jaap Dijkhuis en muzikale leiding van Joep van der Oord.

De vogelkoopman speelt zich af in een klein dorpje in het Rijnland van de 18e eeuw. Voor een onverwacht aangekondigde jachtpartij van de keurvorst wordt de uitgedunde wildstand aangevuld met jonge varkens. De jachtopziener Baron Weps strijkt hier een aardige afkoopsom voor af, die hij op zijn beurt goed kan gebruiken voor de aflossing van zijn schulden bij zijn neef Graaf Stanislaus. Deze wordt als vervanger naar voren geschoven als de keurvorst - tot ongenoegen van Weps - zijn bezoek afzegt. De plaatselijke postbezorgster Christel pleit bij deze pseudovorst voor een baantje aan het hof voor haar geliefde Adam, de vogelkoopman uit Tirol. Hieruit volgen allerlei misverstanden, waarin ook keurvorstin Marie betrokken raakt. De basis voor typische operettetoestanden, die uiteindelijk allemaal weer recht worden gezet.

"Der Vogelhändler" is muzikaal een aaneenschakeling van bekende romantische melodieën, zoals "Ich bin die Christel von der Post", het Professorenduet en het tot schlager geworden "Schenkt man sich Rosen in Tirol". De operette zal door Mozaiek Operette worden uitgevoerd in een Nederlandse bewerking van Jaap Dijkhuis, die ook tekent voor de regie. Het Zaans Begeleidingsorkest wordt gedirigeerd door Joep van der Oord.

De voorstellingen vinden plaats in Theater de Muze, Wantveld 2 te Noordwijk aan Zee. Aanvang op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur, zondag 14.00 uur. Entree € 22,00. Kaarten zijn te bestellen via www.demuzenoordwijk.nl of de theaterkassa, tel. 3646226. De matineevoorstelling op zondagmiddag is reeds uitverkocht.

Meer informatie op www.mozaiek-operette.nl of FB mozaïekoperette.

Uit de krant