Afbeelding

Fluks weet opnieuw niet te winnen

Algemeen

Fluks is er afgelopen zaterdag opnieuw niet in geslaagd te winnen. In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd werd verloren van het Haagse Oosterkwartier.

Op het zonovergoten sportpark aan de Nieuwe Zeeweg kwamen de bezoekers sterk uit de startblokken en pakten via 2 strafworpen al vlot de voorsprong. Fluks vocht zich terug naar gelijke hoogte, maar door snel combinatiespel wisten de gasten daarna keer op keer te scoren. Fluks bleef in de scores aanhaken en vlak voor rust maakte Daan Passchier via een mooi afstandsschot de aansluitingstreffer (6-7).

Na rust nam Fluks de touwtjes zelfs in handen, onder andere door sterk verdedigend werk van Hylke Merks, en bij een 11-9 voorsprong leken de Noordwijkers een voorschot op de overwinning te nemen. Oosterkwartier kende daarna echter een ongekend sterke periode. In een heus Haags kwartiertje wisten zij 8 maal tot score te komen zonder dat Fluks daar een treffer tegenover kon zetten. In het laatste deel van de wedstrijd werd de korf ook door Fluks weer gevonden, maar de Haagse zege kwam geen moment meer in gevaar. Eindstand 14-19, topscorer namens Fluks was Maurits van der Vos met 3 treffers.

Hiermee werd voor de derde keer op rij verloren van een gelijkwaardige tegenstander, en blijft Fluks steken op 2 punten uit 5 wedstrijden.

Volgende week een nieuwe kans op punten tijdens de thuiswedstrijd tegen DKV uit IJmuiden, opnieuw een ploeg waartegen (op papier althans) Fluks zeker niet kansloos is. Aanvang van deze wedstrijd is om 15.30 uur.