aanvoerder Jordy Groot aan de bal. | Foto: Johanna Wever

SJC komt niet tot winst

Algemeen

Het was Sjaak Polak ook deze keer niet gegund om na afloop van de wedstrijd breed lachend de pers te woord te staan. Opnieuw moest hij somber kijkend vast stellen dat SJC geen aanspraak mocht maken op de winst. Vooral om dat zijn ploeg al in de eerste minuten hopeloos de fout in ging.

Vanaf de aftrap ging het direct mis. Zoals tegenwoordig gebruikelijk bij de aftrap ging de bal direct terug naar de verdediging. DSV'33 zette direct druk en dwong een 2e terugspeelbal af. Omdat die gemakkelijk werd onderschept lag de bal na 10 seconden wedstrijd al achter Schelvis. Een hopeloos dramatisch begin en daar bleef het niet bij. SJC had zichtbaar moeite met het goed organiseren van de defensie. Een aanvallende poging van SJC- werd door DSV '33 omgezet in een razendsnelle counter. En voordat Schelvis het wist lag de bal opnieuw al achter hem: 2-0.

De Harderwijkers wisten niet wat hen overkwam. Sjaak Polak stond met grote vragende ogen voor zijn dug-out. Hij probeerde daarna met aanwijzingen orde op zaken te stellen. SJC kreeg iets meer vat op het spel maar DSV'33 bleef loeren op de counter en creëerde een paar mogelijkheden. Toch was het Tom Duindam die na 23 minuten de hoop in de harten van de SJC-supporters deed opleven. Hij liet zijn directe tegenstander vertwijfeld achter en joeg de bal in het net: 2-1. DSV'33 leek even te schrikken en SJC zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker.

Even was het een echte wedstrijd en kort voor rust kreeg Duindam opnieuw een mogelijkheid. Een fraaie voorzet werd door hem geweldig doorgekopt. Helaas voor SJC belande de bal buiten het bereik van de keeper op de lat. SJC kwam na de thee natuurlijk hoopvol uit de kleedkamer. Maar die hoop bleek ijdel want DVS '33 bleek niet van zins mee te werken aan mogelijk succes voor SJC. En na een minuut of 10 was er de 3-1, met kort daarna de 4-1 via een penalty. Toen ook nog de 5-1 op het scorebord verscheen was de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

Dat SJC via el Baouchi en Mike van Toor nog op 5-3 kwam was wel aardig voor de toeschouwers maar bracht de Harderwijkers niet meer van hun stuk. Het slotakkoord was ook nog voor hen waardoor de wedstrijd een 6-3 uitslag kende. De strijd in Harderwijk maakte wel duidelijk dat er voor Polak nog steeds de uitdaging ligt om dit elftal verder te laten groeien en te komen tot een team die vanuit een goed georganiseerde verdediging tegenstanders in ieder geval van het scoren weet af te houden. Zaterdag zijn de talenten van Jong Groningen de moeilijk te bespelen tegenstander. De ploeg won met 2-0 van Sneek en zal in Noordwijk zeker proberen om opnieuw resultaat te boeken. Voor Polak de taak om vooral tactisch het juiste concept te bedenken om het de jeugdige professionals moeilijk te maken.