Martijn le Congé speelt Henri Kersten van VVOG de bal af. | Foto: OrangePictures
Martijn le Congé speelt Henri Kersten van VVOG de bal af. | Foto: OrangePictures Foto: Wim Wobbes

Winst Noordwijk op VVOG liegt er niet om: 6-1

Algemeen

'Een soepel draaiende en geoliede voetbalmachine'. Dat is een mogelijke omschrijving van de manier waarop Noordwijk over VVOG uit Harderwijk heen walste.' Een oogstrelend schouwspel' zou een andere kunnen zijn. Feit is dat de ploeg van Kees Zethof de nummer 3 van de ranglijst al na 10 minuten degradeerde tot een figurant.

De Noordwijkse supporters werden op een zonovergoten Duinwetering getrakteerd op een wervelende voetbalshow. Al in de 5e minuut kwam Noordwijk op 1-0 na een fantastisch doelpunt van Denzel James. Slechts 3 minuten kreeg VVOG de tijd om deze tegenslag te verwerken. Want toen had Roshanali de stand al op 2-0 gebracht.

De Harderwijkers wisten niet wat hen overkwam. Geen moment kregen zij vat op het geweldige combinatievoetbal wat door de rood-witten op de mat werd gelegd. Wanhopig probeerde zij Noordwijk van het scoren af te houden en in de 11e minuut kon dit alleen via een overtreding in de 16. Specialist Reynaers voltrok het vonnis: 3-0. Het hoeft geen betoog dat de wedstrijd toen al gespeeld was. Noordwijk nam iets gas terug, bleef wel goed combineren en bood de toeschouwers waar voor hun geld. Dat resulteerde in de 4-0 door verdediger Overvliet. Maar omdat de arbiter al had gefloten voor een handsbal van VVOG, kwam de goal op naam van Reynaers die vanaf 11 meter opnieuw het net vond. Nog was het niet genoeg. Het superieure Noordwijk kwam in de 41e minuut op 5-0 via een fraaie boogbal in de verre hoek van Westdijk.


Fraaie treffer

Na de rust leek VVOG uit een ander vaatje te willen tappen. Rondeltap moest een paar keer zijn kunnen tonen. In de 53e minuut kwam er zelfs van de schoen van Ahrens een doelpunt: 5-1. Daarmee had VVOG al zijn kruit ook verschoten. Dat had niet Emiel Wendt. De robuuste Noordwijker bracht met een fraai doelpunt, alweer de 27e treffer voor de rood-witten in dit seizoen, de stand op 6-1. Zethof besloot hierna om Westdijk en James rust te gunnen en bracht Van Staveren en Le Congé. Die beiden aantoonden ook het niveau eenvoudig aan te kunnen. Van VVOG had Noordwijk nauwelijks nog iets te duchten. Wanneer zich voor hen toch nog een mogelijkheid voor deed dan was er altijd nog de uitstekend keepende Rondeltap.


DOVO

Met nog een kopkansje voor van Staveren sloot Noordwijk deze voetbalshow af en kon de voorbereiding beginnen op de volgende wedstrijd tegen DOVO. Die presteren tot nu toe zeer wisselend en verloren onverwacht met 3-0 van de Ajax-amateurs. Zonder de Veenendalers te onderschatten kan Noordwijk in deze vorm met een gerust hart afreizen naar Veenendaal. Met inmiddels 10 doelpunten meer dan concurrent Quick Boys lijkt er voor dit Noordwijk veel meer in te zitten dan alleen een periodekampioenschap. Daarom is het vooral zaak voor Zethof om zijn team scherp te houden.

Uit de krant