De derby was eigenlijk een voortzetting van het kampioensfeest op het Jeroensplein. | Foto: Johanna Wever
De derby was eigenlijk een voortzetting van het kampioensfeest op het Jeroensplein. | Foto: Johanna Wever

Dorpsderby wordt dorpsfeest

Algemeen

Er was een overweldigende belangstelling voor de eerste dorpsderby tussen de voetbalverenigingen SJC en Noordwijk.

Naast de sportieve confrontatie was er meer. Het bleek een sociale ontmoetingsplek die zijn weerga niet kent. De geweldig sfeervolle huldiging op het Jeroensplein na de kampioenschappen kreeg op het sportpark Lageweg zijn spin-off. Een groot deel van Noordwijk greep de kans om elkaar opnieuw te ontmoeten met het lokale voetbal als argument. Meer dan 2500 belangstellenden bevolkten zaterdagavond het zonovergoten SJC-sportpark. Een belangrijk deel heeft de wedstrijd nauwelijks gezien omdat zij zich bevonden in een afgesloten deel van het sportpark waar een biertje mocht worden gedronken.
Enkele politieke partijen zagen hun kans. Het CDA schonk de wedstrijdbal en het leek erop dat Puur een cameraploegje een promotiefilmpje liet maken.
De veiligheid had speciale aandacht gekregen, stewards van beide verenigingen deden gezamenlijk hun werk en de politie hield alles nauwlettend in de gaten. Gelukkig werd het met de enthousiaste supporters van beide clubs een gezamenlijk dorpsfeestje waar SJC mogelijk financieel maar Noordwijk sportief de winnaar van bleek te zijn.

Uit de krant