‘De bloemenkar in ‘de Buurt’ rond 1900’ van Rob van Assen
‘De bloemenkar in ‘de Buurt’ rond 1900’ van Rob van Assen

Schilderijenexpositie in Vinkenlaankerk

Algemeen

Na de zeer succesvolle expositie in het najaar van 2017 organiseert galerie ArtBoutique, opnieuw een expositie van schilderijen van maar liefst negen kunstschilders in de Vinkenlaankerk aan de Achterzeeweg.

Belangstellenden (entree is gratis) kunnen in het weekend van 29 en 30 september weer genieten van een diversiteit van schilderstijlen. Van fotorealistische fijnschilderkunst tot een impressionistische losse toets.

ArtBoutique toont meer dan 60 schilderijen van fijnschilders Rob van Assen, John Wassenaar, Jan Nederlof, Vécu, Guy de Jaegher, Arnold de Lange, Paul Vereecke, meesterlijke impressionist Leo van den Ende én surrealist Jan van den Brink.

Van de hand van veelzijdig realist Rob van Assen worden schilderijen van oud Noordwijk geëxposeerd. Prachtige werken van bekende plekjes uit de vorige eeuw, die hij schilderde aan de hand van oude zwart/wit foto's en ansichtkaarten.

Van Leo van den Ende, bekend van het Panorama van de Bollenstreek, worden een aantal nieuwe schilderijen getoond. Bekende nostalgische taferelen van kleurrijke bloemenvelden uit de periode rond de jaren zestig en zeventig.

Scherpschilder John Wassenaar exposeert enkele nieuwe werken waaronder een imposant paneel van een klassieke Morgan Roadster.

Van de uit Leiden afkomstige hyperrealist Jan Nederlof kan men onder andere prachtige stillevens bewonderen. De uit België afkomstige kunstschilder Paul Vereecke toont onder andere enkele fraaie Noordwijkse strandgezichten.

Tot slot zijn er weer een aantal kleurrijke, surrealistische, schilderijen van Jan van den Brink te zien. Zijn bijzondere werken hebben een eigen stijl waarbij zijn oorspronkelijke beroep van architect zichtbaar terugkomt.

Enkele kunstschilders zullen tijdens de expositie wisselend aanwezig zijn in de uit 1926 daterende Vinkenlaankerk.

De expositie is op zaterdag 29 en zondag 30 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Vinkenlaankerk, Achterzeeweg 1. Meer informatie op www.artboutique-expositie.nl

Uit de krant