Afbeelding

Fluks komt net tekort tegen SDO

Algemeen

Afgelopen zaterdag speelde Fluks de competitiewedstrijd tegen SDO in Hillegom. Na de winst vorige week was er hoop op een nieuw goed resultaat, maar helaas kwamen de Noordwijkse korfballers in de slotfase iets te kort.

Op het natuurgras van SDO gaf coach Enrico Mud jongelingen Joek Kwakernaak en Hylke Merks een plek in de basis, en tijdens de wedstrijd zouden hun A1 teamgenoten Jelle Steenkist en Demi van Duin ook nog invallen, zodat zij (opnieuw) ervaring op konden doen in de hoofdmacht van Fluks.
Het werd een gelijkopgaande en spannende wedstrijd. Fluks nam keer op keer een puntje voorsprong, en SDO maakte daarna weer gelijk. Halverwege was het 7-8 in het voordeel van de blauw-witten. Na rust ging de strijd opnieuw gelijk op. SDO pakte een 10-9 voorsprong, maar Fluks wist dat weer om te buigen naar een 10-11 voorsprong. Met nog korte tijd te gaan nam SDO de leiding met 12-11 weer over. In de laatste minuut gaf Fluks de SDO aanval noodgedwongen ruimte om te schieten (om zo te voorkomen dat de wedstrijd op balbezit werd uitgespeeld). Helaas voor de Noordwijkers werd die kans verzilverd. Daarmee kwam de eindstand op 13-11. Na een spannende en enerverende wedstrijd bleef Fluks helaas met lege handen achter.
Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen WWSV op het programma. De wedstrijd begint om 15.30 uur.