Nagier Bonevacia aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Nagier Bonevacia aan de bal. | Foto: Johanna Wever

Zeer matig SJC weet niet van Ajax te winnen

Algemeen

Voor de supporters van SJC was de wedstrijd tegen Ajax eigenlijk slechts een tussendoortje. Want al voor de reis naar Amsterdam was de komende wedstrijd tegen vv Noordwijk het onderwerp van gesprek. De lokale broederstrijd van komen weekend winnend afsluiten, dat is de vurigste wens van de fanatieke aanhang van SJC.

De realiteit maakte duidelijk dat er eerst tegen Ajax gespeeld moest worden. En men kan zich afvragen of de spelersgroep ook meer bezig was met de lokale derby dan met de realiteit van het moment. Feit is dat er in Amsterdam een kleurloos SJC actief was. Geen moment was er overtuiging en van enige vloeiende combinatie was geen sprake. Voornamelijk hotseknotse voetbal met aan beide zijden als opvallendste acties een overvloed aan inworpen. Na bijna een half uur spelen was er de eerste serieuze doelpoging van SJC. Daarna was er nauwelijks meer dan een kopbal van Broekhuizen in de handen van de Amsterdamse keeper. SJC kwam kort daarna heel goed weg toen Ajacied Moerkerk een geweldige kans miste en de bal slechts op de paal wist te deponeren. Daarmee is bijna alles gezegd over een eerste helft zonder hoogtepunten en met een gele kaart voor Tom Broekhuizen.

Ook de tweede helft kreeg het uitdelen van kaarten als hoogtepunten. Een kaart na een zeer domme overtreding rond de middencirkel van SJC-verdediger Kapata. En bovendien 2 gele kaarten met als saldo een rode voor Abbas al Tamimy.
Een periode later gevolgd eenzelfde sanctie voor Ajaxied Mitchell Burgzorg, zodat de wedstrijd werd beëindigd met 2 tientallen. Bij aanvang van de tweede helft was Lovechio vervangen door Stef van der Zalm. Die wel voor wat meer passie en creativiteit wist te zorgen. SJC had zo maar op voorsprong kunnen komen toen Youssef Baouchi een geweldige kans kreeg. Waarbij hij plots volkomen vrij de 16 in kon, maar helaas naast het doel schoot. Aan de andere kant wist Kevin Schelvis, door zeer attent uit zijn doel te komen, een grote kans voor Ajax te elimineren.

Opvallend bij SJC zijn de spelhervattingen. Daar waar in het verleden Jordi Groot met zijn gecontroleerde trap met regelmaat voor kansrijke situaties kon zorgen bleek liet hij dit in deze wedstrijd aan anderen over. Maar de 10 toegekende vrije trappen en de 4 corners leverden slechts 1 echte doelpoging op. Na dit bloedeloze gelijke spel wacht de lokale derby.

Het is duidelijk dat trainer Zethof met ´zijn Noordwijk´een stuk verder is dan Sjaak Polak bij SJC. Of deze laatste voor de wedstrijd van zaterdag nog met verrassende oplossingen voor de getoonde tekortkomingen kan komen, is een vraag. Alleen met strijd en passie, wat tegen FC Lisse zo zichtbaar was, zal SJC het Noordwijk vast niet moeilijk kunnen maken.

Ook hartstochtelijke steun van de supporters zal het gebrek aan voetballend vermogen niet kunnen compenseren. Aan coach Polak daarom de niet eenvoudige taak om nog deze week oplossingen te bedenken.

Uit de krant