Zaterdag is de eerste dorpsderby in de Derde Divisie-gemeente. | Foto: Archief
Zaterdag is de eerste dorpsderby in de Derde Divisie-gemeente. | Foto: Archief Foto: Picasa

Zaterdag eerste competitiederby SJC-Noordwijk

Algemeen

Zaterdag moet het dan gaan gebeuren. Voor het eerst in de geschiedenis treffen de voetbalvereniging SJC en de voetbalvereniging Noordwijk elkaar op competitieniveau.

Door Wim Siemerink

Allereerst waren er het vorig seizoen de spectaculaire kampioenschappen. Die heel uitbundig en vriendschappelijk werden gevierd. Met een onovertroffen huldiging in het hartje van Noordwijk binnen. Hierbij werd de gemeente Noordwijk werd uitgeroepen tot Derde Divisie-gemeente.

Doordat SJC gebruik maakte van de geboden mogelijkheid om een overstapje te maken naar de zaterdagcompetitie in de Derde Divisie werden beide ploegen in dezelfde afdeling ingedeeld. Bijgevolg staat deze week dus de eerste derby in competitieverband op het programma.
Inmiddels is Noordwijk bezig aan een hele goede reeks en staat op een geweldige tweede plaats. Promotie richting absolute amateurtop wordt al dit jaar mogelijk geacht. SJC daarentegen startte matig, bond wel FC Lisse aan de zegekar maar heeft de doelstelling zich dit jaar op derde divisieniveau te handhaven.

Deze week behaalde geen van beide ploegen een overwinning. SJC speelde 0-0 tegen de zaterdagamateurs van Ajax. Noordwijk zag na een 1-0 voorsprong Hoek toch op gelijke hoogte komen: 1-1.
Voor aanstaande zaterdag is Noordwijk echter de uitgesproken favoriet. De ploeg van voormalig SJC-trainer Kees Zethof is verder dan SJC, speelt dominant, beschikt over een onwrikbare verdediging, een regelmatig scorende spits en heeft in ras- Noordwijker Emiel Wendt zijn onmisbare verpersoonlijking van wilskracht en ambitie.
SJC zag van uit het kampioensteam een aantal steunpilaren zoals Dandy Steenvoorden en Mike Verhoek vertrekken. Trainer Sjaak Polak is nog steeds op zoek naar het juiste evenwicht in zijn team en de vaste supporters zagen een steeds wisselende formatie waarin Noordwijker Tom Duindam echter wel zijn positie als scorende spits kan gaan waarmaken. De wedstrijd wordt zo wie zo interessant en de belangstelling hiervoor zal groot zijn. Het treffen op het SJC-sportpark aan de Lageweg is om 18.00 uur.

Uit de krant