Maurits van der Vos was met 3 punten één van de topscorers voor Fluks. | Foto: PR

Fluks wint eerste thuiswedstrijd

Algemeen

Na de nederlaag bij HBC vorige week donderdag trad Fluks dit weekend tijdens de eerste thuiswedstrijd aan tegen Purmer uit Purmerend.

Naast de nieuwe aanwinst Willemiek van Duijn stonden in de basisopstelling ook enkele A-junioren, zodat net als vorig jaar een jong team de Fluks kleuren mocht verdedigen.

Na een van beide zijden aftastend begin was het Fluks dat de score opende, maar al snel wist Purmer gelijk te maken. En nadat de blauw-witten opnieuw op voorsprong kwamen, was het in de aanval daarna onmiddellijk weer gelijk.

Daarna zette Fluks het goede spel om in een aantal treffers, maar had Purmer meer moeite met scoren, zodat bij rust een hoopgevende 6-3 stand op het scorebord stond. Na rust bleef Fluks de bovenliggende partij, al wist Purmer het door een aantal scores aan het eind van de wedstrijd nog spannend te maken. Tot genoegen van de Noordwijkse toeschouwers op het veld aan de Nieuwe Zeeweg kon na afloop de overwinning gevierd worden, eindstand 11-8.

Zo is Fluks het jaar goed begonnen en is er alle reden om met vertrouwen naar de komende wedstrijden uit te kijken, te beginnen met de uitwedstrijd bij SDO in Hillegom aanstaande zaterdag.