Tom Duindam passeert de Keeper van Lisse. | Foto: Johanna Wever

SJC toont karakter tegen FC Lisse: 2-1

Algemeen

Het leek voor insiders een verrassende keuze toen trainer Polak bekend maakte dat Kevin Schelvis niet langer de eerste keeper zou zijn. Deze week verraste de trainer de supporters opnieuw toen bij de derby tegen Lisse toch Kevin Schelvis onder de lat mocht plaatsnemen. Die vervolgens met een onnavolgbare redding in de slotfase kans zag, om zich tot de held van de Jeroensclub te kronen.

Na de nederlaag van SJC in de bekerstrijd tegen FC Lisse, noodgedwongen gespeeld op de Duinwetering, was vooral duidelijk dat SJC verdedigend en in de opbouw nog zoekende was. Na de enorme thuisnederlaag tegen DOVO, was dat opnieuw het geval. Bij beide wedstrijden moesten de trouwe supporters heel onwennig een plekje zoeken omdat de beloofde opening van het hoofdveld op zich liet wachten. Tegen Lisse zocht iedereen zijn vertrouwde plekje weer op en dit bleek wel degelijk zijn weerslag te hebben op het elftal. De luide aanmoedigingen inspireerde tot heel veel inzet en vooral ook vertrouwen. Lisse kreeg via Siali de eerste kans, Tom Duindam na 12 minuten voor SJC de tweede. Maar zijn kopbal viel pardoes in de handen van Cummins.

SJC bleef vol vertrouwen de weg naar het doel zoeken en de beloning kwam na 20 minuten. Via een fraaie combinatie kwam de bal op rechts bij Lovechio. Zijn voorzet werd door de attente Tom Duindam verzilverd: 1-0. FC Lisse leek daar niet van te schrikken en SJC kon het initiatief met regelmaat naar zich toetrekken. Maar voor de rust werd er niet meer gescoord. Dat deed superspits Tom Duindam zijn minuut of vijf na de rust wel. Mike van Toor zag zijn inzet door Duindam het net in gejaagd: 2-0. Verdiend omdat Baouchi kort daarvoor rakelings naast had geschoten.
Hierna leken de Lissenaren pas te beseffen dat er uit een ander vaatje moest worden getapt. Zij zochten met meer spirit in de duels en de aanval. SJC kwam onder druk. Met als resultaat de aansluitingstreffer. Voordien had keeper Schelvis al een paar keer goed ingegrepen. Een schot van Ayoub van dichtbij wist hij nog net te keren maar Van der Putten schoot de rebound onhoudbaar binnen: 2-1.

Hoofdpersoon

Trainer Robert probeerde in het laatste kwartier met drie wissels het tij te keren. Van de ontstane tijdelijke verwarring profiteerde Lovechio bijna. Zijn harde knal ging rakelings over. Daarna was de hoofdrol voor keeper Kevin Schelvis. Eerst nadat een gefrustreerde Van de Putten vervelend op hem doorliep, even later toen hij een omhaal van David Verweij onschadelijk maakte en in de blessuretijd nog eens toen hij met een geweldige reflex een gelijkmaker wist te voorkomen.

Door deze overwinning klimt SJC op de ranglijst stiekem naar boven en voert nu fier het rechter rijtje aan. Komende zaterdag kan in de wedstrijd tegen de amateurs van Ajax bewezen worden dat handhaven in de 3e divisie een haalbare doelstelling is. Maar de technisch bijzondere vaardige Amsterdammers mogen zeker niet worden onderschat.