Afbeelding

Veiligheid in Boerenburg uiterst kostbaar

Algemeen

Burgemeester Rijpstra maakte in de raadsvergadering melding van tevredenheid bij de bewoners van Boerenburg. Hoewel het over het algemeen nu rustig is in de wijk, komen er echter toch signalen dat de overlast weer toeneemt.

De Noordwijkse politiek wil werk maken van het creëren van veiligheid in Boerenburg en dan met name op en rond het Rederijkersplein. Volgens burgemeester Rijpstra moet er dan worden ingezet op het aanstellen van speciale 'jeugd-BOA's'. Niet minder dan € 170.000,- zou er nodig zijn om tot 1 januari uitvoering te geven aan dit plan. Daniëlle Brink (Puur) vroeg zich hardop af of dit reëel te noemen is. 'We kennen de groep en weten dat het geen lieverdjes zijn. Een gerichte aanpak op deze groep lijkt mij wenselijk', hield zij de burgemeester voor.

Maar de burgemeester zag toch meer in de inzet van ambtenaren die eerst kennis opdoen door met de jongeren in contact te komen. Die kennis moeten ze vervolgens overdragen aan het jeugd- en jongerenwerk, dat daarna een deel van de taak overneemt.
Diverse raadsleden plaatsten kanttekeningen. Vooral de hoogte van de kosten lag zwaar op de maag. Bovendien werd de vrees geuit dat er naar nabijgelegen wijken zou worden uitgeweken. De burgemeester daarover: 'De BOA's gaan een boost geven en opgedane kennis kan daarna ook in andere wijken worden ingezet'.
Vanuit de raad bleef men aandringen op aandacht voor de kosten en vooral ook op de inzet van preventieve maatregelen. Uiteindelijk werd het geld wel beschikbaar gesteld.

Uit de krant