Tessa Yanover toont trots haar bloemenperk. | Foto: Ina Verblaauw
Tessa Yanover toont trots haar bloemenperk. | Foto: Ina Verblaauw

Fleurig stukje Duinweg

Algemeen

In de berm langs de Duinweg nabij de Grashoekhal is een stukje zandgrond met slechts één boom. De bijbehorende struiken worden aan het eind van dit jaar geplant.

Door Ina Verblaauw

Tessa Yanover, Moedertje Groen, heeft uitzicht op dit stukje grond. Zij vroeg aan het begin van de zomer toestemming aan de gemeente Noordwijk om de grond in te mogen inzaaien met 20 verschillende soorten bloemzaad en vroeg vooral het stukje grond niet te schoffelen.

Het resultaat mag er zijn. Een zee van o.a. korenbloemen, zeep- en gipskruid, zonnehoedjes, calendula en Oost-Indische kers geuren en fleuren het perkje op.

Voorbeeld

Vol trots laat ze de plek zien. Tessa hoopt dat haar initiatief navolging krijgt en dat mensen kale stukjes grond volgend seizoen willen inzaaien. Met een bordje 'niet schoffelen a.u.b.' erbij, want: "Iedereen wordt hier blij van: de mensen die langslopen of –fietsen en foto's maken, maar ook de hommels, bijen en vlinders die hier rijkelijk hun voeding kunnen halen. En we doen Noordwijk Bloemenbadplaats eer aan door op kale plekken bloemen te laten groeien".

Uit de krant