Brayen Bröcker in duel met Kevin Owusu Asare van Ajax. | Foto: OrangePictures
Brayen Bröcker in duel met Kevin Owusu Asare van Ajax. | Foto: OrangePictures

Noordwijk vernedert Ajax en wint met 6-2

Algemeen

Na precies 22 seconden was het al raak. Tjeerd Westdijk pegelde de bal binnen terwijl de Ajax-spelers machteloos toekeken. Daarmee was de toon gezet en diende zich direct al de grote overwinning aan.

Dat Noordwijk een sterke ploeg heeft weten inmiddels heel veel tegenstanders ook al. Coach Zethof kan het zich zelfs permitteren om de aanvoerder van de kampioensploeg Martijn Le Congé op de bank te houden. Ook de matchwinner in de bekerstrijd tegen IJsselmeervogels, Nick van Staveren, stond niet in de basis. Noordwijk begon dus daadkrachtig.

Na de snelle treffer bleef het lange tijd alleen maar Noordwijk dat de klok sloeg. Ajax wilde wel maar kon gewoonweg niet. Toch liet een tweede treffer lang op zich wachten. Emiel Wendt, die kort tevoren ook een fraaie kans creëerde, was in de 21e minuut eindelijk wel trefzeker: 2-0. Niet veel later mocht Bröcker na een fraaie vrije trap van Reynaers raak koppen: 3-1. De jonge Ajacieden stelden daar nauwelijks iets tegenover. En de supporters maakten zich dan ook op voor het vieren van een monsteroverwinning.


Blessure

Na 25 minuten moest Westdijk geblesseerd het veld verlaten, waardoor Nick van Staveren, onder luid applaus, toch zijn opwachting mocht maken. Noordwijk domineerde maar toch viel na ruim een half uur spelen wel de 3-1. Misa-Danso liet zich gelden, toonde zijn technische vaardigheden en met een fraaie goal ronde hij ook nog af. Even leek Ajax het initiatief te kunnen overnemen. De overtredingen werden ook wat feller en de gedragingen werden onvriendelijker. Maar de stand was na 3 kwartier nog steeds 3-1.

Na de thee bleef Ajax volharden in ruwe acties en al snel werden 3 gele kaarten uitgedeeld. Maar Noordwijk antwoordde in de 52e en 53e minuut gepast via Sabir Achefay: 4-1 en 5-1. Ajax was knock-out en Noordwijk combineerde naar lieve lust. Na een uur spelen was het Denzel James die fraai 6-1 liet aantekenen.
Met nog 10 minuten te spelen ging Overvliet in de fout, veroorzaakte een makkelijk gegeven penalty en kreeg zijn tweede gele kaart. Misa Danso verzilverde voor Ajax het presentje: 6-2.


Stedoco

Noordwijk nestelde zich dus direct al aan de kop van de ranglijst en lijkt er klaar voor om direct een gooi te doen naar een eerste periodetitel. Want het elftal kent geen zwakke plekken, de reservebank puilt uit van talent en de geëtaleerde gretigheid biedt veel perspectief. De ploeg kan zaterdag daarom vol vertrouwen afreizen naar Hoornaar om Stedoco te bekampen. De promovendus won overigens met 4-2 van ASV de Dijk, wat een waarschuwing mag zijn om onderschatting te vermijden. Maar van dit Noordwijk kan worden verwacht dat er opnieuw een goed resultaat gaat worden behaald.

Uit de krant