Groot materieel wordt ingezet om het tijdelijke hoofdveld van SJC te prepareren voor de eerste thuiswedstrijd.
Groot materieel wordt ingezet om het tijdelijke hoofdveld van SJC te prepareren voor de eerste thuiswedstrijd.

Race tegen de klok niet gehaald

Algemeen

Het was de bedoeling dat SJC zijn eerste bekerwedstrijd tegen FC Lisse op het tijdelijke hoofdveld zou spelen. Maar de aannemer bleek niet in staat te zijn om dit tijdig te realiseren.

Er werd vanuit gegaan dat SJC zijn programma normaal zou kunnen afwerken. Diverse problemen deden zich op het laatste moment voor. Daarom moet er op woensdag 22 augustus voor de bekerwedstrijd al uitgeweken worden naar een ander locatie. En die is gevonden op het gemeentelijk sportpark aan de Duinwetering.

Deze week echter meldt SJC op hun website dat ook het spelen van de eerste competitiewedstrijd thuis tegen het Veenendaalse DOVO maar nauwelijks kan worden gehaald. De gemeente Noordwijk overlegde daarop het strakke tijdschema. Waar uit blijkt dat de keuring van de onderlagen en goedkeuring om te starten met uitrollen van het kunstgras op donderdag 23 augustus van groot belang is. Is de goedkeuring er op tijd dan kan op vrijdag 24 augustus begonnen worden met dit uitrollen. De uiteindelijke oplevering van het complete veld door de aannemer staat dan op vrijdag 31 augustus in de agenda. Precies op tijd om zaterdagavond 1 september om 18.00 uur het Derde Divisieavontuur verder gestalte te geven.

Daarmee is SJC nog niet helemaal klaar. Want aan de voorwaarden van de KNVB voor clubs die uitkomen in de 3e divisie moet worden voldaan. Om de veiligheid te garanderen wordt er door de KNVB verplicht dat clubs gecertificeerde stewards inzetten bij hun wedstrijden. Deze stewards doen de toegangscontrole, begeleiden de spelers en het arbitrale trio naar het veld, houden een oogje in het zeil tijdens de wedstrijd en zijn daarbij het aanspreekpunt voor de supporters van beide teams. De samenstelling van dit team stewards is nog niet compleet. Daarom doet de vereniging een oproep aan mensen met interesse en zo mogelijk in het bezit van het diploma beveiliger.

Op de Duinwetering is al jarenlang het team stewards actief en deze zullen tegen FC Lisse kunnen worden ingezet zodat er op dit gebied geen verrassingen te wachten staan. Voor SJC is het kennelijk allemaal nog heel onwennig en nieuw. Ongetwijfeld zal de club in staat zijn om ook deze hobbel te nemen.

Uit de krant