Afbeelding
Foto: Treffend Beeld - Dirk van Egmond

Erica Terpstra opent 73e Flower Parade Around the World

Algemeen

Reiswonder van Omroep Max en oud zwemster Erica Terpstra heeft op haar eigen van televisie bekende, spontane wijze vrijdagmiddag het 73e Bloemencorso geopend. Ze deed dit voor het podium van de bloemenpresentatie in een van de hallen van Veiling Flora Holland in Rijnsburg, waar de vele genodigden bijeen waren.

In deze hal stonden ook de elf praalwagens en circa zestig, bloemrijk versierde personenauto´s opgesteld.

Trots

Erica Terpstra roemde het bloemencorso. Ze was trots op een dergelijk evenement en genoot van alle bloemen. Ze verheugde zich op de bloermenpracht en had haar hele agenda leeg geschept om zaterdagmiddag op de tribune van de gemeente Katwijk plaats te nemen.

Ze noemde vooral de inzet en passie van de arrangeurs, de mensen met de bloemen, de organisatie en vele vrijwilligers en zei jaloers te zijn op de bloemenkoningin. Ze vertelde dat ze dit jaar vier reizen maakt die bij Max worden uitgezonden en dat ze allemaal op haar praalwagen worden uitgebeeld. Dus kunnen de mensen zien waar ze naartoe gaat. Als dank voor haar gloedvolle woorden kreeg ze een prachtig boeket van haar lievelingsbloemen, oranje gerbera's.

Compliment

Voorzitter Dirk Hogervorst van het Corsocomité noemde het bloemencorso een mooie manier om de regio te laten zien wat er allemaal is. 'Het corso is een eerbetoon aan de hele regio. Het is een cadeau van ons aan de bevolking. Loco burgemeester Adger van Helden onderstreepte het vele werk van alle betrokken organisaties en vrijwilligers.

Bij elkaar is het een iconische optocht, volop omlijst met muziek en theater en vele figuranten. Een geweldig visitekaartje voor de streek.'

Prijzen

Uiteraard was de vakjury op onderzoek uit gegaan naar de mooiste creaties van het corso.

De prijs voor de mooiste praalwagen was voor 'Space around the world' nr. 6 van de gemeente Noordwijk met arrangeur Mark Frank. De mooiste personenauto was voor Rotoflowers nr 9 en arrangeur Ger van Dijk. De innovatieprijs ging naar Australië van de firma WBE nr. 22 in de stoet en arrangeur Syl Meijer. De bindersprijs ging naar Marloes Joore en de auto van Florisoft.

Stoet

Het publiek kan de bloemrijke Flower Parade op diverse plaatsen bewonderen. De stoet rijdt zaterdagmiddag 11 augustus van Rijnsburg, door Katwijk naar Noordwijk. Daarna wordt de Flowerparade opgesteld en staat zondag 12 augustus de hele dag op de Noordwijkse Wilhelminaboulevard.

Foto's: Treffend Beeld - Dirk van Egmond

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant