Dames van toernooiorganisatie en enkele deelnemers met de Van der Zwart Jewelz Trophy. | Foto en tekst: Wim Siemerink
Dames van toernooiorganisatie en enkele deelnemers met de Van der Zwart Jewelz Trophy. | Foto en tekst: Wim Siemerink

Sterk deelnemersveld strijdt op de Gevers-tennisbanen

Algemeen

De tenniscommissie van de NIJC is deze week gastheer van 'Van der Zwart Jewelz aan Zee Open 2018'. De regionale tennisstrijd om de ereplaatsen die niet alleen bekendheid geniet vanwege het sterke deelnemersveld maar vooral ook om de unieke sfeer. Waarbij de naast tennisbanen het clubhuis een heel belangrijke rol vervult.

Komend weekend zijn de finalewedstrijden maar dit weekeend al meldden zich de eersten van de niet minder dan 628 deelnemers. Waarna de eerste wedstrijden konden worden gespeeld. Dit vroege begin is noodzakelijk omdat er een record van 552 wedstrijden de categorieën 2 tot en met 8 gaat worden afgewerkt.

Bij de heren staan lokale en regionale kanshebbers op de lijst waaronder de finalist van 'Zee en Duin' Jeroen Camfferman, Thijmen van Gullik en de lokale held Dave van Dam. Bij de dames meldde zich wederom topper Shanna de Cortie uit Arnhem, maar ook Angela Kralt en Simone van der Zalm.

De achtkoppige toernooicommissie heeft het speelschema aangepast aan de activiteiten in het clubhuis. Hier worden niet alleen heerlijke maaltijden met het bijbehorende drankje geserveerd, want op woensdagavond treed Noordwijkse band Mortey Flames op. En op vrijdagavond wordt het podium vrijgemaakt voor de Noordwijkse DJ Dandy, die er nadrukkelijk een feestje van gaat maken.

Liefhebbers moeten zeker een kijkje gaan nemen bij dit lokale sportevenementwaar de toegang uiteraard gratis is. Zondag worden uiteindelijk finales gespeeld waarna de unieke 'Van der Zwart Jewelz Trophy' aan de winnaars gaan worden overhandigd.

Uit de krant