De nieuwkomers bij de selectie weten zich in deze oefenperiode al gadegeslagen door een kritische vijfde colonne.
De nieuwkomers bij de selectie weten zich in deze oefenperiode al gadegeslagen door een kritische vijfde colonne.

Excelsior te sterk voor goed spelend Noordwijk

Algemeen

De oefenperiode is voor Noordwijk echt begonnen met de wedstrijd tegen Excelsior uit Maassluis. De trainer van deze tweede divisionist is voormalig Noordwijk-coach Dogan Corneille. Hij zag dat Noordwijk met een aantal nieuwe gezichten het veld betrad voor de eerste helft.

De ploeg van Kees Zethof probeerde direct het vertrouwde spel te spelen. Wat soms wel en soms niet lukte. Van der Neut kreeg, na een vrije trap van nieuwkomer Achefay, de eerste mogelijkheid. Westdijk kon niet veel later de tweede mogelijkheid wel direct goed afronden: 1-0.

Na een kwartier kreeg Noordwijk de eerste tegenvaller toen Guy Smith het veld moest verlaten. Waardoor Lars Duindam de kans kreeg om zich in de kijker te spelen. Intussen was Noordwijk de betere ploeg met veel druk naar voren en enkele behoorlijke mogelijkheden. Na zo'n 20 minuten veranderde dit en kreeg Excelsior meer vat op het spel. Nog voor rust werd het niet alleen 1-1 maar na een foutje in de verdediging zelfs 1-2.

Na rust werd het spel rommeliger. Natuurlijk ook omdat beide ploegen veel wisselspelers gingen inzetten. De ploeg van Corneille domineerde steeds meer en kreeg de verdiende treffer: 1-3. Emiel Wendt kon met nog 10 minuten te gaan de stand iets dragelijker maken: 2-3. Maar uiteindelijk was de ploeg uit Maassluis de winnaar.

Deze week oefent Noordwijk eerst nog tegen de jeugd van Feijenoord en op zaterdag is er dan de oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Hierna zal al wat meer duidelijk worden wat Zethof als zijn eerste selectie ziet. Duidelijk is voor iedereen dat Noordwijk in de breedte veel sterker is geworden. Daardoor doet de terechte vraag zich voor wat er gaat gebeuren met de talenten uit eigen jeugdopleiding.

Lars Duindam maakte al een goede indruk en de terugkeer van Hidde Zoutenbier beloofde ook alle goeds. Dan is er ook nog Finn Hogenhuis die zijn kans zal willen pakken. Maar heel duidelijk is al dat er bij de nieuwkomers ook een paar zeer goede spelers rondlopen. Een luxeprobleem voor Zethof zou je kunnen denken, maar deze oefenperiode, met een aantal uitstekende tegenstanders, lijkt uiterst geschikt om dit voor hem heel duidelijk te maken.

Uit de krant