Wethouder Dennis Salman opende de nieuwe speeltuin op de Willem van den Bergh. | Foto: Ina Verblaauw
Wethouder Dennis Salman opende de nieuwe speeltuin op de Willem van den Bergh. | Foto: Ina Verblaauw

Nieuwe speeltuin geopend op Zorgpark 's-Heerenloo

Algemeen

Een lange sliert aan vrolijke slingers leidde de bezoekers naar de Hertenlaan voor de opening van de nieuwe speeltuin op Zorgpark 's-Heerenloo.

Door Ina Verblaauw

Joop Hol, regio directeur locatie Willem van den Bergh: "de oude speeltuin was heel erg aan vervanging toe. Heel veel mensen in Noordwijk en Katwijk hebben goede herinneringen aan de speeltuin en menig kinderfeestje is hier in het verleden gevierd. We hopen, net als toen, weer veel families en kinderen op ons park te mogen verwelkomen, die het fijn vinden om hier te spelen en te recreëren".

Daarna was het aan wethouder Dennis Salman om de speeltuin te openen. Dit deed hij met kinderen van dagbesteding De Zeester en groep 3 van basisschool Schapendel. In het korte gesprek met de kinderen bleek de familieschommel favoriet. Tot grote vreugde van enkele bewoners was ook de kabelbaan weer terug.

Na het aftellen en het loeien van de sirene was het park officieel open en zwermden de kinderen over het park. Ook de wethouder kon het niet laten even de kabelbaan te nemen. Er was gratis ijs en volop limonade wat het extra feestelijk maakte. Rob Engels, verantwoordelijk voor de buiteninrichting op het park is de speeltuin een belangrijk onderdeel van het park. "Het prikkelt de zintuigen en nodigt uit om zelf iets te ontdekken".

Zo zijn er enkele losse onderdelen, zoals houten stokken die verplaatst kunnen worden naar eigen inzicht". Er is ook een mandschommel, speciaal geschikt voor kinderen die rolstoel gebonden zijn en nu veilig kunnen schommelen. Er staan wilgenbouwwerken en een wilgentunnel. Voor onderhoud en reparatie hiervan kan gebruik worden gemaakt van de vele wilgenbomen die op het park zijn geplant.

Uit de krant