Zondag werden de buitenfitnesstoestellen in gebruik genomen. | Foto: IV
Zondag werden de buitenfitnesstoestellen in gebruik genomen. | Foto: IV

Lekker fitnessen in de open lucht

Algemeen

De Koningin Wilhelminaboulevard stond zondag 15 juli bol van de sportieve activiteiten. Al om half tien startte de Kidsrun, een hardloopwedstrijd voor kinderen vanaf twee jaar. Over de boulevard hardlopen en weer terug. Voor menige kleuter een grootse prestatie.

Door Ina Verblaauw

Aansluitend werden naast de Vuurtoren de fitnesstoestellen officieel in gebruik genomen door Edwin van der Sar en Gerben van Duin. De acht toestellen staan op een verplaatsbare verhoging. "Een wereldprimeur", volgens David Zwietink van Norwell, het bedrijf dat de toestellen leverde. "Bij andere evenementen rond de Vuurtoren kunnen de toestellen worden verplaatst naar het lagergelegen Vuurtorenplein. De toestellen zijn gemaakt van zeewaardig roestvrijstaal en onderhoudsarm. De toestellen werken met je eigen lichaamsgewicht. De toestellen zijn vrij toegankelijk en omdat ze in de buitenlucht staan, dagen ze uit om er even gebruik van te maken tijdens de wandeling over de boulev ard. Het idee van de buitenfitness toestellen komt overgewaaid uit Scandinavië waar er nu al 450 van deze parkjes zijn geplaatst en met heel veel succes.

Wethouder Gerben van Duin prees het initiatief om deze dag gezond door te brengen met de jonge lopertjes als start. "Veel bewegen en veel water drinken" was zijn advies. "Er wordt steeds meer gevraagd naar de mogelijkheden om lekker buiten te sporten. Met deze toestellen is dat heel goed mogelijk met bovendien een uitzicht op zee".

Edwin van der Sar onderstreepte eveneens het belang van sporten. "Zonder de sport was ik niet degene geworden, die ik nu ben". Hij feliciteerde Noordwijk met de aanwinst van dit sportparkje. Door op één van de apparaten plaats te nemen opende van Duin en van der Sar de buitenfitness. Van van Duin ontving Edwin een bos bloemen voor echtgenote Annemarie van der Sar, die bezig was met de inmiddels gestarte 10 van Noordwijk. Het grote sportevenement met duizenden deelnemers. De buitenfitnesstoestellen zijn gefinancierd door de gemeente Noordwijk en de Edwin van der Sar Foundation.

Ook personal trainer Robbin Vieveen van Vie1 was zeer ingenomen met de fitnesstoestellen. "Ook met de kinderen van Friends United en Fit & Fun kunnen we nu lekker buiten zijn én gezond bewegen". Een grote aanwinst voor Noordwijk.

Uit de krant