Afbeelding

Tweede Strandloop met tegenwind op de terugweg

Algemeen

De tweede Starbalm Strandloop was er een met een stevige noordwestenwind. Tegenwind op de terugweg is nooit fijn. Ondanks dat waren de tijden niet eens zoveel slechter dan bij de eerste strandloop. Met 320 klassementslopers en ruim 60 dag lopers was het weer een breed veld van sportievelingen die afgelopen donderdag van start gingen voor een klein (2 of 4 kilometer) of een groot (8 kilometer) retourtje Katwijk.

Het binnenhalen van de lopers werd voor het eerst gedaan door speaker Bas Selier en hij deed dat met veel enthousiasme. Heel veel klassementlopers werden met naam genoemd.

De Dagsponsor was Sportfysiotherapie Noordwijk, die alle lopers bij binnenkomst onthaalde met een frisse appel.

De organisatie van de Strandlopen wil natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe het is om de uitdaging van hardlopen op het strand aan te gaan. Vandaar dat alle voorinschrijvers een kaartje hebben ontvangen waarmee familie, vrienden of kennissen een keer gratis mee kunnen doen met een losse loop.

Zomaar een reactie van iemand waarvan de kinderen voor het eerst meelopen: "complimenten voor jullie organisatie. Mijn drie kinderen doen voor het eerst mee en we zijn onder de indruk van hoe het allemaal geregeld is!"

Met nog 8 lopen te gaan is er voldoende gelegenheid om een keer aan te haken en hetzelfde te ervaren. Alle informatie over de Strandlopen is terug te vinden op www.strandlopen.nl

Uit de krant