Afbeelding

SJC mogelijknaar derde divisie zaterdag

Algemeen

Kan de oefenwedstrijd Noordwijk tegen SJC, die gepland staat als eerste oefenwedstrijd nog wel door gaan? Er is een hele kleine kans van niet. De KNVB heeft namelijk kort geleden alle clubs uit de beide Derde Divisies gevraagd om na te denken of ze eventueel de overstap willen maken naar de andere dag dan de gebruikelijke speeldag.

Het verzoek vloeit voort uit het probleem dat er meer verenigingen in de zondagafdeling actief zouden zijn. Volgens de bond wordt het probleem mogelijk ook veroorzaakt door de zogenaamde beloftenteams. Die eerlijk verdeelt moeten zijn over beide competities. Bovendien dient zich misschien ook nog eens een mogelijkheid aan van oneven aantallen. Mocht SJC de overstap maken dan staan er wel hele leuke wedstrijden op het programma. Zoals tegen Noordwijk maar ook FC Lisse en Quick Boys.

Voorzitter Herman Meijvogel van SJC bevestigt de aanvraag van de bond en meldt dat als het zover mag komen dat het bestuur van SJC daar met de KNVB wel over wil praten. Maar hij benadrukt dat het voorlopig een theorie is, dat er nog geen besluiten zijn en vooral ook dat SJC er wel degelijk voorwaarden aan verbindt.


Opengevallen plaatsen

Inmiddels is de TC van SJC druk met het invullen van de opengevallen plaatsen in hun eerste selectie. Trots vermeldt de club dat de eigen jeugdleden Ruben van Kesteren, Jorg Verver en Chris Hoogervorst het komend seizoen deel gaan uit maken van de selectie. Verder komen er 4 nieuwe verdedigers te weten Nagiër Bonevacia, 22 jaar, van RVVH, Mauro Kloppert van RVVH, Jacques Drakpé terug van een avontuur in Engeland en tot slot een oorspronkelijke SJC-er die bij Quick Boys actief was, centraal verdediger Wessel van der Linde.
Om de aanval te versterken kwamen Demir Strojil, 21 jaar van Katwijk en Dario Lovecchio, 20 jaar, van VVSB.

Nog deze week kwam het bericht dat Youssef El Baouchi aan de selectie wordt toegevoegd. Het is een 27-jarige en zeer ervaren buitenspeler die komt van Westlandia .

Tom van Rijn komt als vervanger van Rob Timmermans als de nieuwe assistent-trainer naast Sjaak Polak. Arjan van der Linde versterkte de technische staf als trainer/coach van het derde team.

Uit de krant