Een jonge cat voor Isadora: Daan Tonies, Sophie Neuvel, Eefje Paddenburg, Janne Kolpa, Maja Henwood. | Foto: IV
Een jonge cat voor Isadora: Daan Tonies, Sophie Neuvel, Eefje Paddenburg, Janne Kolpa, Maja Henwood. | Foto: IV

Jong talent straalt bij Kunstklank's Isadora

Algemeen

Vijf jonge mensen bij elkaar in de tuin van Van Hall aan de Voorstraat. Druk met de voorstelling Hebben en Houwen van de Kleynkoor Academy dat in het weekend van de tuinenmarkt in het huis en de tuin wordt opgevoerd. Daarna is het even pauze en zal er over een week of vier worden gestart met de repetities van Isadora, een theatervoorstelling in het bamboetheater. "Geen eindeloze repetities, maar kort en krachtig, dat is de uitdaging", aldus artistiek leider Herma van Piekeren. "Alle vijf hebben een rol in de productie Isadora en niet altijd één die je zou verwachten. Zoals Isadora niet over geplaveide paden ging".

Door Ina Verblaauw

Het is vooral een spannende uitdaging, aldus Maja (18), Janne (19), Eefje (18), Sophie (20) en Daan (20). De één gaat journalistiek studeren en assisteert in de productie bij het kostuumteam, de ander zit op de toneelschool en zingt in het ensemble of studeert aan het conservatorium en assisteert in deze productie bij de rekwisieten. Voor alle vijf is het meedoen aan Isadora spannend, een uitdaging en een verrijking van de eigen ontwikkeling. Goed voorbeeld is ook Emma van Hooff. Als voormalig Kleijnkoorlid studeert zij poëzie op de schrijversvakschool en kreeg de opdracht het script te schrijven voor Isadora. "Een geweldige opdracht; wie krijgt zo'n droomopdracht op jonge leeftijd". De audities voor de voorstelling zijn onlangs afgerond. Amateurs, studenten en afgestudeerden zullen deelnemen aan de reeks van voorstellingen.


De voorstellingen gaat niet over de wereldwijd vermaarde en vernieuwende balletdanseres Isadora Duncan (1877-1927), maar over de persoon Isadora: haar passie over wat ze wilde bereiken en de tragiek in haar leven. Ze ging de hele wereld over; haar eerste kind Deirdre werd geboren in Noordwijk.


Isadora speelt van 12 t/m 21 juli in het Bamboetheater dat dit jaar staat aan Het Laantje in Noordwijk. Meer informatie op www.kunstklank.nl

Uit de krant