Mike Verhoek aan de bal. | Foto: Johanna Wever
Mike Verhoek aan de bal. | Foto: Johanna Wever

SJC sluit seizoen af met gelijkspel

Algemeen

Men wilde bij SJC nog één keer een extra feestje. Aanleiding zou moeten zijn een grote overwinning in de laatste wedstrijd in de hoofdklasse A tegen SDO. Maar de kampioenen bleken uit eindelijk niet in staat om de plannen uit te voeren. De zomerse omstandigheden,het ontbreken van de noodzaak, plus een tegenstander die niet wilde verliezen stonden dit in de weg.

Het werd wel de wedstrijd waarin de trouwe supporters afscheid konden nemen van een aantal belangrijke pionnen. Aanvoerder Mike Verhoek, Dandy Steenvoorden en Sander van der Klucht hebben inmiddels besloten het rustiger aan te gaan doen en op zaterdag recreatief te willen voetballen. Bovendien vertrekt er een aantal spelers naar andere clubs. Timo Ruigrok koos voor de 2e divisie en VVSB, David Verweij wil terug naar FC Lisse, de inmiddels 30-jarige Marvin Sloos gaat afbouwen bij UVS in Leiden en Jeroen Dedel kon de heimwee naar zijn oude club Hillegom niet weerstaan. Bovendien zat ook assistent-trainer Rob Timmerman zijn laatste wedstrijd op de bank.

Al deze mannen zijn voor SJC belangrijk geweest. Natuurlijk vooral de clubiconen Mike Verhoek en Dandy Steenvoorden die beiden meer dan 250 wedstrijden in de hoofdmacht werden ingezet. Zij kregen dan ook in de eindfase, een met uitbundig applaus begeleidde publiekswissel. Kort daarvoor was zo ook al afscheid genomen van Timo Ruigrok.

De wedstrijd zelf kende nauwelijks hoogtepunten en kan worden omschreven als een bloedeloos gelijk spel. Omdat SJC niet bij machte bleek om SDO pijn te doen en SDO de Noordwijkse scoringsdrift al tevoren wilde indammen. En daartoe heel bewust,van af begin af aan, 11 mensen achter de bal hield. Voor de neutrale toeschouwer werd het dus een wedstrijd zonder echte amusementswaarde.


Plaagstootjes

SJC begon met een sterk bezette reservebank. Want daarop zaten Kevin Schelvis,Jordi Groot, Juriaan van Duin, Rick van Dijk, Benji Broekhof en Ray van Heiningen. Dat betekende geenszins dat er een gehavend elftal op de perfecte grasmat van het SJC -complex rondliep. Integendeel, SJC oogde compleet met Dandy Steenvoorden, Mike Verhoek,Robin Otten, Timo Ruigrok en Tom Duindam in de basis. En dit SJC was wel vanaf het begin de toonaangevende ploeg. Met een SDO, die dus consequent met 11 man achter de bal opereerde. En af en toe van daaruit plaagstootjes uitdeelde. Bijzondere kansen leverde dit niet op. En aan de andere kant was er al evenmin aanleiding voor opwinding. Ook na de rust veranderde er weinig. SDO liet zich niet verleiden er een open wedstrijd van te maken. SJC bleek ook nauwelijks in staat om gevaarlijk te zijn. Mogelijk bereide de SJC-ers zich al voor op de dingen die komen zouden. Want de aandacht verslapte en SDO kreeg een periode waarbij ze vaker in de 16 verschenen. Keeper Robin Otten hoefde echter maar een keer echt handelend op te treden.


Nachtkaars

Nadat Timo Ruigrok was vervangen door Raymond van Heijningen kwam de periode afscheid nemen en vervingen Rick van Dijk en Juriaan van Duin de breedlachende Dandy Steenvoorden en Mike Verhoek. Rick van Dijk bracht toch nog wat levendigheid, deed van zich spreken met een onmiskenbare zaalvoetbalactie en leek even te gaan scoren met een ziedend schot. Maar de brilstand bleef. Zo ging deze laatste wedstrijd als een nachtkaars uit.
De spelers gaan nu een welverdiende rustperiode tegemoet. In de laatste week van juli worden de trainingen hervat. De eerste oefenwedstrijd tegen Noordwijk wordt op de Duinwetering gespeeld.

Uit de krant