Afbeelding
Foto: PR

Diner bij opening Liebermann Route

Algemeen

Vrijdag 1 juni wordt de Max Liebermann Route, een wandel/fiets-parcours van ongeveer 10 km met 23 panelen officieel geopend door Dirk Brengelmann, ambassadeur van de Duitse Bondsrepubliek in Nederland.

De panelen bevatten afbeeldingen van locaties die Max Liebermann zo'n 100 jaar geleden in Noordwijk heeft geschilderd en die op die plekken zijn geplaatst.

De Max Liebermann Stichting Noordwijk beoogt de herinnering aan de grote Duitse schilder in stand te houden, niet alleen door het realiseren en onderhouden van de route, maar ook door educatieve en toeristische projecten die daaraan kunnen worden verbonden.
Daarnaast is er de wens om te starten met een collectie van tekeningen, pastels en mogelijk schilderijen van Max Liebermann in Museum Noordwijk.

Voor het instellen van een fonds voor deze doelen vindt op de avond van de opening een diner plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Aanvang met een aperitief om 18.30 uur.
Het diner, met als eregasten de ambassadeur en zijn vrouw, wordt gelardeerd met korte toespraken door Paul Overmars, voorzitter van de Stichting Max Liebermann Noordwijk en Margreet Nouwen, Liebermann-kenner bij uitstek. Daarnaast worden filmbeelden getoond ,vindt een onthulling plaats en is er een verrassend optreden. Een tombola met Max Liebermann-gerelateerde prijzen maakt het programma extra levendig.
Men kan zich voor het diner (€ 100,- p.p.) opgeven door aanmelding via info@maxliebermannnoordwijk.nl

Deelnemers krijgen een bevestiging met het programma van de avond. Het is ook mogelijk om een tafel voor 10 personen te reserveren. Daarvoor kan men contact opnemen met Helmus Wildeman, secretaris van de Stichting Max Liebermann Noordwijk, tel. 06-29052717 of via info@maxliebermannnoordwijk.nl

Uit de krant