| Foto: PR
| Foto: PR

Saxofoon en accordeon in Lunchconcert Oude Jeroenskerk

Algemeen

In het vijfde van de serie van zes Lunchconcerten van Muziek in Jeroen treedt op dinsdag 22 mei duo Saxyon op.

Saxyon is een zeer veelzijdig en dynamisch duo, dat sinds zijn ontstaan in 2013 in korte tijd de harten van het publiek heeft veroverd met zijn zuivere klank en afwisselend repertoire. 

Marijke en Ellen weten als geen ander de talloze mogelijkheden van hun jonge instrumenten voor het voetlicht te brengen en waren hiermee o.a. te gast bij Radio 4, het Bachfestival Dordrecht, festival Het Accordeon en vele kamermuziekseries. Eén van de speerpunten voor dit duo is het ontdekken van de mogelijkheden in klank en repertoire van de bijzondere combinatie van saxofoon en accordeon. Deze zoektocht heeft hen inmiddels al vele prachtige concertprogramma's opgeleverd. Het tweede, minstens even belangrijke speerpunt, is de samenwerking met componisten, om zo meer repertoire voor deze vrijwel onbekende combinatie te creëren. Inmiddels hebben verschillende hedendaagse componisten, waaronder Ad Wammes,  Dolf de Kinkelder, al werken aan het duo opgedragen, die ze ook te gehore brengen. Maar daarnaast ook stukken van o.a. Frescobaldi en Moussorgsky (Deel uit de 'Schilderijententoonstelling').

Gedetailleerde info over programma en solisten is te vinden op www.muziekinjeroen.nl. Het gratis toegankelijke concert begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een half uur. Het is een in- en uitloopconcert dus iedereen mag komen en gaan wanneer hij wil. Na afloop is er een z.g. Open Schaal collecte.

Uit de krant