Cindy Salman presenteerde afgelopen vrijdag haar aangrijpende boek in de Beweegschool. | Foto: Ina Verblaauw
Cindy Salman presenteerde afgelopen vrijdag haar aangrijpende boek in de Beweegschool. | Foto: Ina Verblaauw

Cindy Salman presenteert boek

Algemeen

In de beweegschool van Hans en Linda Vink werd vrijdag 11 mei het boek gepresenteerd van Cindy Salman, getiteld "In de bloei van mijn leven", met als ondertitel: gekweld door Anorexia. Een boek vol conversaties met en over haarzelf. Alvorens tot het officiële gedeelte over te gaan, werd gestart met een ingrijpende animatiefilm over Anorexia.

Wethouder Dennis Salman, broer van Cindy, hield volgens eigen zeggen de moeilijkste speech van zijn leven. "Dit komt zo dichtbij". Kort schetste hij hun jeugd en het gezin waarin zijn opgroeiden. "Alles leek ons voor de wind te gaan: een fijn gezin, warm en heel normaal. Langzaamaan ontstond een strijd. Langzaam ontwikkelde zich de ziekte: niet eten, smetvrees, angsten. Dat sloeg een diepe kloof in ons gezin. De tweelingzus van Cindy, Wendy ging weg van haar verleden en woont nu in Praag. Cindy ging heel, heel diep. Ik ben trots op de groei die je hebt doorgemaakt. Je laat je weer zien". Je neemt deel aan Reuring, bent hier in de Beweegschool en nu de presentatie van je boek". Vervolgens las Dennis gedichten voor van zus Wendy.

Uit handen van uitgever en goede vriend Thomas Woolthuis ontving Cindy het eerste exemplaar. "Je schrijft zo belevingsvol en aangrijpend met een vleugje cynisme en humor. Een boek dat voor velen een hart onder de riem zal zijn. Het boek is daar en ik ben trots het je te overhandigen". In haar dankwoord benoemde Cindy op emotionele wijze alle mensen die haar zo hebben geholpen in haar zoektocht in het leven. "Mijn liefde voor jullie is oneindig".

Uit de krant