Afbeelding
foto's

Kampioenen!

Algemeen

Uiteindelijk was het binnen halen van het zo gewenste kampioenschap in de hoofdklasse A een eenvoudige job. Noordwijk speelde dominant en was gewoon de betere en had eigenlijk geen kind aan RVVH. Een tegen degradatie vechtende ploeg, die bij gebrek aan scorend vermogen keeper Rondeltap nauwelijks in gevaar kon brengen. Zij mochten in de zegetocht van Noordwijk naar het kampioenschap slechts voor spek en bonen meedoen.

Het ging deze middag heel duidelijk alleen maar om Noordwijk. Al in het eerste jaar onder trainer Kees Zethof maakte de ploeg de bestuurlijke ambitie waar om terug te keren richting de top van het zaterdagvoetbal.


Noordwijk dicteerde het eerste half uur, maar echte kansen deden zich nog niet voor. De Noordwijkse smeekbede om een penalty wegens shirtje trekken, na ruim 20 minuten, werd terecht door de goed leidende scheidsrechter Henshuijs niet gehonoreerd. En toen het eerste half uur voorbij was werden sommige supporters toch wat nerveus. Dat verdween nadat publiekslieveling Emiel Wendt na 33 minuten de score opende: 1-0. En de suprematie kreeg nog meer gestalte toen Ten Hoope even later de 2-0 liet noteren.


Sterk middenveld

Na de thee leek RVVH de verdedigende stellingen iets te willen verschuiven. Maar echt alles of niets durfde coach Giovanni Franken nog niet aan. Noordwijk liet zich gewillig iets terug dringen,maar kwam nauwelijks in problemen. Met Sander Bosma voor Denzel James versterkte Zethof zijn toch al sterke middenveld. En niet veel later was het aanvoerder Le Congé die persoonlijk de 3-0 voor zijn rekening nam.

De opluchting liet zich direct zien bij de supporters die er kennelijk nog niet gerust op waren. De buit was binnen, zo begreep iedereen. De boeketten werden al tevoorschijn gehaald, de flessen champagne in koeltassen naast de dug-out gezet. Met nog een eigen doelpunt van Eggers van RVVH kwam de stand op 4-0.

De naar Amerika vertrekkende Wendt kreeg zijn verdiende een publiekswissel .Voor hem kwam Borsboom nog in het veld. Noordwijk speelde geduldig richting het laatste fluitsignaal. Waarna het feest kon losbarsten. En dat gebeurde dan ook.


Feest

Alles wat Noordwijk was ontplofte. Uitbundig werd de zo gewenste promotie naar de Derde Divisie verwelkomd. Voorzitter Hoogervorst en aanvoerder Le Congé spraken van een welverdiende overwinning en trainer Kees Zethof sloeg op gepaste afstand alle uitbundigheden gade. Na de uitreiking van de KNVB-kampioensschaal en het omhangen van de bijbehorende medailles en de groepsfoto ging men richting het clubhuis, waar samen met de trouwe supporters en met een optreden van Alex het feest uitbundig werd gevierd.

Noordwijk speelt volgend jaar in de Derde Divisie, waar opnieuw aan de jacht op succes kan worden begonnen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant