Het White Dinner vindt dit jaar plaats op 23 juni. | Foto: PR
Het White Dinner vindt dit jaar plaats op 23 juni. | Foto: PR

White Dinner in teken van Space

Algemeen

Noordwijk krijgt dit jaar de derde editie van The White Dinner. Op zaterdag 23 juni is er wederom, op een tot op het laatste moment geheim gehouden locatie, dit steeds meer gewaardeerde evenement. Een lokale culinaire happening in sfeervolle omgeving. Zoals inmiddels overal in de wereld, dit uit Frankrijk overgewaaide idee, wat bekend staat onder 'Diner en blanc', wordt georganiseerd.

"Op dit gezamenlijke etentje komen mensen met verschillende achtergronden samen. Om vooral de kernwaarden respect, vriendschap en verbondenheid te delen tijdens een gezamenlijke maaltijd. De verplicht in het wit geklede deelnemers, nemen zelf het eten en drinken mee", vertelt ons Jmiaa Bellan, een van de organisatoren. En men zorgt ook zelf voor tafeltjes en stoeltjes, vaak compleet met wit tafellinnen, vaatwerk en bestek. Het geheel wordt volgens haar, een indrukwekkende verzameling van eenvoud en creativiteit.

Er is ook in Noordwijk een groeiende belangstelling, vooral na de zeer geslaagde editie van 2017 op het landgoed Veldzicht. Al heel vroeg kwamen er aanmeldingen binnen. Voor de liefhebbers zijn er voor dit jaar nog een aantal plaatsen beschikbaar.

De deelname voor Noordwijkers is door steun van de gemeente Noordwijk, HorescaHorecavo en Fonds1818 betaalbaar gehouden. De deelnemers betalen vooraf €12,50 inclusief het retourvervoer van en naar de verzamelplek. Aanmelden kan nog en wel via: eventenmoure@gmail.com.

Deelnemers verzamelen zich bij de opstapplaats op het terrein van de Koninklijke Beuk. Met een speciale touringcar gaat men naar een prachtige geheime plek in de buitenlucht, ergens in Noordwijk. Daar worden dan op aanwijzing van de organisatie de meubeltjes geplaatst en zo het feestterrein ingericht.

De organisatie heeft dit jaar het thema 'Space' als de witte draad door het geheel. De deelnemers worden dan ook nadrukkelijk verzocht hier, op welke manier dan ook, uiting aan te geven.

Het is inmiddels gebruikelijk dat de avond wordt opgeluisterd met een aantal speciale en verrassende optredens. Waarbij vrolijkheid troef is en een dansje of zelfs een polonaise niet wordt geschuwd. De opstaptijd bij de Koninklijke Beuk is om 17.00 uur precies. Rond 22.30 uur wordt iedereen weer terug gebracht naar het vertrekpunt.

Uit de krant